Om os

Dansk Travtrænerforeningen af 1909 blev stiftet den 20. januar 1909. Ved stiftelsen blev amerikanske Joe May valgt til formand, mens tjekken Franz Smrcka påtog sig hvervet som kasserer.

Foreningen har haft flere formænd gennem årene. I de senere har trænere som Kaj Jensen (Aarhus), Ken Ecce (Lunden), Jørn Laursen (Skive), Knud Mønster (Skive) og Frantz Präem siddet som formænd.

I oktober 2019 blev Lunden-træneren Kenneth Nielsen valgt til ny formand. Bestyrelsen tæller endvidere Michael Lønborg (Aarhus) og Kaj Westergaard (Aalborg).

Målsætning

Det er Dansk Travtrænerforening af 1909’s målsætning, at få alle danske travtrænere som medlemmer. Ved alle træneres sammenslutning håber foreningen på større indflydelse i travpolitik.

Ungdommen er vigtig i sporten. Det er også holdningen i foreningen, der ønsker at gøre noget for de unge. Det betød blandt andet sponsorat i 2010 ved nordisk ponystævne i Aalborg.

De danske staldfolk er ikke altid begunstiget af gode lønninger og vilkår. Dansk Travtrænerforening af 1909 står derfor bag kåringen af “Årets Staldmand” i forbindelse med Hestesportens Galla.