DM: René Kjær dansk mester

Med to sejre inden for konkurrencen, kunne René Kjær stryge til tops i DM for travtrænere.

For fjerde gang i karrieren kunne René Kjær lade sig hylde som dansk mester ved søndagens DM-konkurrence på Racing Arena Aalborg. Billund-træneren har tidligere vundet i 2005, 2010 og 2012.

1. afd.: Fighter K K – Birger Jørgensen

Den femdobbelte DM-vinder Birger Jørgensen kom bedst fra land i konkurrencen, da han vandt den første afdeling med Tom Kirkegaard-trænede Fighter K K (Ens Snapshot).

Fighter K K førte an i fint tempo undervejs og ingen formåede at passere treåringen, der vandt i 1.16,2/2140 meter auto foran Everybodysaidthat/Ken Ecce og Express Shadow/René Kjær.

2. afd.: Dollar Esterel – Morten Friis

Skive-træneren Morten Friis var svaret på vinderkusken i anden afdelingen af konkurrencen, hvor han sad bag Anders Pedersen-trænede Dollar Esterel (Esterel Sunset).

Efter et perfekt løb i andet par udvendigt, afgjorde Dollar Esterel til sejr i 1.16,4/2140 meter auto. Checkpoint S H/René Kjær var anden, mens Watch Me Tycoon/Bent Svensen var tredje.

3. afd.: Don Anton – Kasper K. Andersen

Der var dramatik og styrt i opløbet, da Kasper K. Andersen kunne entrere vinderpladsen med Bo Westergaard-trænede Don Anton (Donato Hanover) efter en perfekt styring.

Don Anton afgjorde over den sidste halve omgang og skar målstregen først i 1.15,7/2140 meter auto. René Kjær var anden med Just East, mens Arkibal Tamsen/Jeppe Rask tog tredjepladsen.

I opløbet hang Alltherightmoves/Ken Ecce og Cabo Suroeste/Anders Pedersen, som betød styrt for førstnævnte. Ken Ecce var dog i stand til at fortsætte sin deltagelse i DM.

4. afd.: Sir Mosebo – René Kjær

René Kjær leverede en overraskelse, da han vandt den fjerde afdeling af DM for travtrænere med Jens Erik Kruse-trænede Sir Mosebo (Chipmate), der var feltets næstmindst spillede hest.

På en god afslutning kunne Sir Mosebo skære målstregen først i 1.15,0/2140 meter auto foran Recon/Jeppe Juel, mens tredjepladsen havnede hos Ronnie O’Sullivan/Kasper K. Andersen.

5. afd.: Prapai R – Ken Ecce

På trods af styrt tidligere på dagen fortsatte Ken Ecce i DM-konkurrencen og kunne tage sig af femte afdeling med Bo Westergaard-trænede Prapai R (Orlando Vici).

Efter en halv omgang sad Prapai R i spidsen og herfra kontrollede den til sejr i 1.15,2/2140 meter auto. Andenpladsen til Wham Bam Boo/Anders Pedersen, mens Bella Højgård/Jeppe Juel var tredje.

6. afd.: Thrust Hero – Jeppe Rask

Skive-træneren Jeppe Rask fik også en sejr i DM for travtrænere, da han sejrede i sjette afdeling med Torben Olsen-trænede Thrust Hero (Rescue Hero).

Efter et afvendende løb indvendigt kom hullet på bestilling og Thrust Hero skød frem til sejr i 1.16,7/2140 meter auto foran Wild Fire Bell/Anders Pedersen og Brogård/Knud Mønster.

7. afd.: Freja Skovsende – René Kjær

Det blev til ny sejr for René Kjær og den anden i DM-konkurrencen, da han sejrede med Morten Friis-trænede Freja Skovsende (Farifant) i den syvende afdeling og sikrede sig værdifulde point.

Fra andet par udvendigt afgjorde Freja Skovsende i 1.16,2/2140 meter auto. Danger Gardenia tog andenpladsen for Birger Jørgensen, og henviste Live Onassis H M/Anders Pedersen til tredjepladsen.

8. afd.: Easy Magic – Knud Mønster

Endnu en Skive-træner kom på vinderpladsen, da Knud Mønster førte Anders Pedersen-trænede Easy Magic (Okay Bee) til sejr i den næstsidste afdeling af DM-konkurrencen.

Det blev rimelig enkelt for Easy Magic, der førte an under hele løbet til sejr i 1.16,3/2140 meter auto. Andenpladsen til Dalia Hindø/Morten Friis, mens tredjepladsen tilfaldt Emil L/René Kjær.

9. afd.: Lorelei Marie – Birger Jørgensen

Med DM’et på plads til René Kjær, faldt runner-up-pladsen på plads, da Birger Jørgensen lukkede og slukkede i sidste afdeling af DM med Thomas Bonde-trænede Lorelei Marie (Prodigious).

Efter spids på første langside holdt Lorelei Marie til mål i 1.15,0/2140 meter auto. Danny Tamsen og Knud Mønster sluttede nærmest vinderen, mens Allan’s Hest/Anders Pedersen var tredje.