Nyt samarbejde

Nyt samarbejde skal sikre flere staldmedarbejdere med kognitive handicap.

Dansk Hestevæddeløb og beskæftigelsesindsatsen KLAPjob under Landsforeningen LEV har indgået et samarbejde, der skal skaffe mennesker med kognitive handicap i job hos trav- og galoptrænere i hele Danmark.

Godt 30.000 mennesker i Danmark har lysten og evnen til at deltage på arbejdsmarkedet, men de har også et kognitivt handicap. For denne gruppe vil enhver tilknytning til arbejdsmarkedet altid gå gennem et skåne- eller et fleksjob.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Hestevæddeløb og KLAPjob tilbyder mennesker med kognitive handicap muligheden for at blive ansat i skåne- eller fleksjob hos en trav- eller galoptræner med licens under Dansk Hestevæddeløb.

Med arbejdet som staldmedarbejder følger muligheden for en normal hverdag med ansvar, tættere sociale relationer og en forbedret livskvalitet.

Det nye samarbejde har stået højt på ønskelisten hos KLAPjob, der har mærket en stigende efterspørgsel på staldmedarbejder-stillinger.

– Vi har rigtig mange fra vores målgruppe, der efterspørger job som staldmedarbejder, så samarbejdsaftalen med Dansk Hestevæddeløb kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt. Vi har meget store forventninger til samarbejdet, og glæder os til sammen at få flere mennesker med kognitive handicap i arbejde, udtaler projektleder fra KLAPjob, Claus Bergman Hansen.

Meget mere end elitesport

Også hos Dansk Hestevæddeløb har man store forhåbninger til samarbejdet.

– Med den her aftale understreger vi, at hestevæddeløbssporten er meget mere end elitesport. Den er stærkt forankret i et fællesskab, hvor der er rum til mennesker, som har svært ved at finde plads andre steder, påpeger Claus Juncker, kommunikationschef i Dansk Hestevæddeløb.

– Vi glæder os over, at vi igennem samarbejdet kan hjælpe mennesker med kognitive handicap til en mere indholdsrig hverdag og samtidig tilbyde vores trav- og galoptrænere nogle ekstremt loyale, stabile og dedikerede medarbejdere.

KLAPjob har konsulenter over hele landet, der tager sig af alt fra rekruttering af medarbejdere til rådgivning og kontakt til jobcenter samt kommune. Læs mere om aftalen i KLAPjob og Dansk Hestevæddeløbs fælles folder her.