Troels Boeck

Navn Troels Boeck
Adresse Hvorup Kærvej 4
Postnr./by 9400 Nørre Sundby
Telefon (privat) 98 29 69 46
Mobil 20 71 69 46
Mail
Hjemmeside
Født 16. januar 1956
Trænerstart 1. maj 1977
Hjemmebane NKI Racing Arena Aalborg
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Vokal N

Han blev berømt i travdanmark som manden, der besejrede Tarok med Vokal N, som i sin tid gav Troels Boeck en fornem start på karrieren som travtræner. 37 år efter er der blevet længere mellem sejrene, men travsporten slipper den 58-årige Aalborg-træner aldrig.

– Det er svært at vide hvor det blæser henad i øjeblikket, men man ved jo godt hvad det betyder når man begynder at tale om banelukninger. Heldigvis har jeg jo prøvet at være med dengang det var rigtig sjovt, siger Troels Boeck, som i mange år har arbejdet som vagtmand i G4S.

– Man kan ikke leve af at være travtræner mere, men jeg er jo født ind i travsporten og slipper det aldrig helt. Mine forældre havde Stutteri Nyborggård og har haft mange avlshingste opstaldet gennem årene. Den første var Lance Hanover og senere var det Opdrætterforeningens hingste.

Troels Boeck – der startede som træner i 1977 efter fire år hos Jørn Damsgård – overtog stutteriet efter forældrene og har i dag tre følhopper sammen med hustruen Vibeke Munk, som er en erfaren amatørkusk med foreløbig 22 sejre.

– Vi har fået et enkelt føl i år, et hoppeføl efter Axwill og Unique N (Vokal N)(mor til bl.a. Keiko N, 1.13,5a-391.000 kr), men hun skal ikke bedækkes i år. Vi har i stedet bedækket både Joplaya N (Speedy Herve) og Nisha N (Earthquake) med ENS Snapshot, siger Troels.

“Troy gik pænt sidst”
Staldlisten tæller pt. fem heste, heriblandt en enkelt 2-åring, Alf N (Leonardo Grif), der er llilebror til bl.a. Keiko N og yderligere fire heste med rekord bedre end 1.18.

– Alf N blev kørt lidt sent til, så den er ikke så langt fremme endnu, siger Troels.

– Wendy (ENS Snapshot) er vores eneste 3-åring og hun debuterede forrige løbsdag i Aalborg, hvor hun gik pænt på en femteplads i 1.21,7/2100 meter. Det er en hest jeg har lidt forhåbninger til på længere sigt.

– Vi har også to 4-åringer, hvor Troy (Axwill) har startet nogle gange. Han var senest nummer to i ny rekord 1.20,6/2120 meter og gik rigtig pænt. Hans temperament har drillet os lidt, men hvis vi får styr på det, kan han godt komme til at tjene til havren. Endelig er der Toscana N (ENS Snapshot), som jeg egentlig har ventet mig en del af, men den har døjet med halsproblemer og stod også og hostede efter løbet i går, så det må vi ha’ set nærmere på, siger Troels Boeck, der også så småt er begyndt at forberede 1-åringerne på livet som travhest.

– Baloo N (ENS Snapshot) er lige startet med tilkøring, men den har ikke været for vogn endnu. Jeg synes dog han ser ganske lovende ud og det også en hest, jeg har lidt forventninger til, slutter Troels.