Trænerforeningen af 1909

Trænerforeningen af 1909 blev stiftet den 20. januar 1909 under navnet Dansk Travtrænerforening. Ved stiftelsen blev amerikanske Joe May valgt til foreningens formand, mens tjekken Franz Smrcka påtog sig hvervet som kasserer.

Foreningen har haft flere formænd gennem årene. I de senere har trænere som Kaj Jensen (Aarhus), Ken Ecce (Lunden), Jørn Laursen (Skive) og Knud Mønster (Skive) siddet som formænd.

I januar 2013 blev Odense-træneren Frantz Praëm valgt til ny formand. Bestyrelsen tæller endvidere Kenneth Nielsen og Morten Friis. Derudover blev det i 2013 besluttet at vælge en lokal fra de baner, der ikke er repræsenteret i bestyrelsen.

Målsætning

Det er Trænerforeningen af 1909’s målsætning, at få alle danske travtrænere som medlemmer. På nuværende tidspunkt har foreningen 57 medlemmer. Ved alle træneres sammenslutning håber foreningen på større indflydelse i travpolitikken.

Ungdommen er vigtig i sporten. Det er også holdningen i foreningen, der ønsker at gøre noget for de unge. Det betød blandt andet sponsorat i 2010 ved nordisk ponystævne i Aalborg, hvor Birger Jørgensen uddelte præmier.

De danske staldfolk er ikke altid begunstiget af gode lønninger og vilkår. Trænerforeningen af 1909 står derfor bag kåringen af “Årets Staldmand” i forbindelse med Hestesportens Galla. Første gang var i 2011.