Thomas Bonde

Navn Thomas Bonde
Adresse Lundgårdsvej 8, Kysing
Postnr./by 8300 Odder
Telefon (privat)
Mobil 21 62 40 08
Mail rikkerohbachbonde@hotmail.com
Hjemmeside
Født 6. januar 1962
Trænerstart 1. maj 1987
Hjemmebane Jydsk Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Jydsk 4-årings Grand Prix (Come On Flamingo)

Thomas Bonde er efterhånden blevet en sjælden gæst i travløbene, men det bliver der forhåbentlig snart lavet om på når Århus-træneren i løbet af efteråret lancerer et nyt og særdeles spændende anpartsprojekt.

– Planen er at lave en anpartsstald med tre startklare heste delt op i 25 anparter, som hver betaler et indskud på 15.000 kr. Dertil kommer en månedlig udgift på max. 1.000 kroner – vel at mærke I ALT for alle tre heste. Man skal dog ikke se det som en investering for at tjene penge, men fordi man gerne vil ha’ nogle oplevelser på travbanen, siger Thomas Bonde.

– Det er egentlig et projekt jeg har haft i tankerne i nogle år, og nu har jeg fået Helle Tholstrup (amatørtræner i Århus) og Jesper Thorup med på idéen – og de er gået i gang med at opføre en helt ny stald på deres ejendom i Dørup ved Skanderborg, hvor de kommende anpartsheste skal stå sammen med Helle og Jespers øvrige heste. Der bliver i første omgang ni bokse i stalden, men med mulighed for at udvide til det dobbelte. Af træningsfaciliteter vil der bl.a. en bane på 1400 meter og skridtbånd.

– Det er sådan nogle folk vi mangler i travsporten. Nogle som kan, vil og tør.

– Vi har i fællesskab i øjeblikket 12 personer, som er interesseret i at være med, så vi er allerede halvvejs, men det er selvfølgelig vores håb at det bliver en succes og på lidt længere sigt kan vi måske købe flere heste. Hvis vi er heldige at få solgt 32 anparter, bliver hest nummer fire købt, men den tid den glæde.

– Vi begynder først at købe hestene når vi har de første 25 anpartshavere, men det tror jeg heller ikke bliver noget problem. Der er ikke sat nogen dato på hvornår stalden er færdigbygget, men jeg regner med at de kan sætte spær på senest fredag i næste uge.

Småt med heste
Iflg. trav.dk har Thomas Bonde i øjeblikket kun seks heste i træning, men det er ikke helt i overensstemmelse med sandheden.

– Faktisk har vi pt. kun vores egen to heste, Way To Go Chief (The Liquidator) og Try My Chief (ENS Snapshot). Sidstnævnte er klar til prøveløb i slutningen af juli/begyndelsen af august, mens Try My Chief først skal i prøveløb sidst på året, siger Thomas Bonde.

– Men efter Grand Prix-weekenden får jeg to af mine 2-åringer tilbage i træning. Det drejer sig om All For You Chief (S J’s Photo) og Ambition Photo (S J’s Photo), der de sidste par måneder har været på græs hos Rolf Lynghøjs opdrætter. Vi ejer dog selv førstnævnte, der er lillebror til bl.a. Local Conch, men begge heste er først kørt til i slutningen af november måned og All For You Chief er tilmed født meget sent (17. juli), så den kommer først til start som 3-års.

– Det er klart at vi har nogle forventninger til All For You Chief på baggrund af afstamningen, og det er også en dejlig at arbejde med. Den har et godt trav og tegner godt, men i og med at det er vores egen hest, er vi intet hastværk. Flere af Fleur News afkom, som jeg i øvrigt har kørt til næsten allesammen, var også ret sent udviklede.

– Ambition Photo, der er første afkom efter Local Conchs helsøster Noble Conch, er en meget lækker hest – røntgenfri, velstillet, flegmatisk og nem at arbejde med. I lighed med H.C. Sørensens andre heste i A-årgangen er den dog også først kørt til i slutningen af november i fjor, så den kommer først til start som 3-års.

Den tredje og sidste 2-åring fra H.C. Sørensen er Aqua Photo (S J’s Photo), som Thomas Bonde har kørt til for Flemming Jensen, som selv ejer hesten. Aqua Photo går pt. på græs hos jockey Jeppe Rasks forældre.

– Jeg har heldigvis ry for at være dygtig til at køre plage til og det har da været sjovt at arbejde med Aqua Photo, selvom den nu går videre til Flemming Jensen, men i næste uge skal jeg f.eks. op og hente to 1-åringer hos H.C. Sørensen og så begynder vi så småt med næste årgang, siger Thomas.

Kommunalarbejer
Thomas Bonde lægger ikke skjul på, at han godt kunne bruge nogle flere heste i træning, men “heldigvis” skal han ikke længere leve udelukkende af at være travtræner. En situation, der er blevet mere og mere udbredt i de senere år herhjemme.

– Vinteren 2010/2011 var den længste vinter jeg kan huske med sne helt frem til april måned, og jeg var stort set alene ude på travbanen, så det var f….. længe at køre og træne i sne og sjap, siger Thomas.

– Jeg havde før talt med Steen Juuls svoger, Per Mikkelsen, om at få et job i Århus Kommune og da jeg ringede til ham i begyndelsen af maj måned i 2011, var jeg heldig at de stod og manglede en vikar – og det har jeg været siden. I øjeblikket er jeg vicevært, men ellers laver jeg alt muligt – slår græs, klipper hæk etc. Det er jeg meget glad for.

– Det er rart med et fast job til en ordentlig løn. Det får man jo ikke som travtræner. Jeg mener, jeg tager 170 kr/dag og deraf skal der betales for foder, boksleje m.m., så der bliver ikke meget tilbage til mig selv. Dermed får jeg pr. hest mindre om dagen end de fleste tjener I TIMEN!

– Det er ikke for at være negativ – jeg klager ikke og har heldigvis været med dengang det var sjovt og vi havde masser af heste i træning, men omvendt tror jeg ikke at jeg fortsætter som travtræner til jeg skal pensioneres. Jeg giver det max. 10 år til, slutter Thomas Bonde.