René Jonassen

Navn Rene Jonassen
Adresse Nordhøjvej 5, St. Torøje
Postnr./by 4640 Faxe
Telefon (privat) 56 50 82 70
Mobil 21 42 33 71
Mail kontakt@renejonassen.dk
Hjemmeside www,renejonassen.dk
Født 2. januar 1969
Trænerstart 1. januar 2000
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Mancebo

Med 14 heste på træningslisten har Rene Jonassen “kendt bedre dage” – men den humørfyldte Lunden-træner har bevaret troen på fremtiden.

Som jockey hos Arvid Olsen vandt Rene Jonassen bunker af løb – var bl.a. landschampion tre år i træk (1997-99) og kvalificerede Classic til start i Dansk Trav Derby. Året efter startede han som selvstændig træner med stald på Skovbo og har gennem årene drevet en solid forretning med stabile resultater år efter år.

I 2012 havde “Jonas” sin hidtil bedste sæson med næsten 1 million kroner i indkørte præmier og 45 sejre, hvilket var ensbetydende med en billet til DM for Travtrænere, mens det i fjor blev til 30 sejre.

– Ja, jeg har da vundet masser af løb de sidste par sæsoner og det er jo det, der tæller – det som folk lægger mærke til, så det er meget positivt, siger Jonas.

– Selvfølgelig var det sjovere da jeg startede for snart 15 år siden, hvor jeg hurtigt nåede op på omkring 30 heste i træning og havde to ansatte. I dag går jeg med det hele selv, men vi har jo selv valgt det, så det er bare at kæmpe videre.

– Den største forskel på dengang og nu, er nok, at det er blevet sværere at få nye heste i træning, men jeg har gode og stabile hesteejere, hvoraf mange har været med igennem alle årene. Men derudover synes jeg det er vigtigt, at man selv viser at man tror på det og har lyst til at investere i fremtiden. Jeg er f.eks. næsten altid på plads på auktionerne og ved ikke noget bedre end at finde en, måske endda billig, unghest på auktionen og selv føre den frem fra bunden.

Et godt eksempel er jernhesten Mancebo, som Rene Jonassen købte på Derbyauktionen i 2005. Den nu 10-årige vallak har haft en imponerende karriere med 16 sejre og 797.000 kroner i indkørte præmier. Det er blevet til ikke færre end 128 starter og Mancebo har kun galoperet tre gange i løb!

– De to første gang var som 3-års og så engang sidste år på Bornholm, men det var kuskens skyld, griner Jonas.

Lever den op til sit navn?
Stalden tæller pt. en enkelt 2-åring, Aston Martin (Turbo Sund), der endnu ikke er helt så hurtig som bilen, den er opkaldt efter …

– Tja, jeg ved faktisk ikke hvor stærkt han kan løbe på nuværende tidspunkt. Den går kun intervaller, men træner hvad jeg forlanger af dem. Det er dog endnu for tidligt at sige om Aston Martin bliver klar som 2-års – det bestemmer den selv, siger Jonas.

– Aston Martin købte jeg på auktion i Ålborg efter jeg havde set den på video. Jeg var ikke selv til stede på auktionen, men fik en til at købe den for mig og det har jeg indtil videre ikke fortrudt.

Derudover har Rene Jonassen to 3-åringer, heriblandt Viola K (Great Challenger), der onsdag eftermiddag på Lunden tog karrierens første sejr i tiden 1.17,4a/2000 meter.

– Viola K er et rigtig godt individ at arbejde med. Hun har en god indstilling og et fint trav, så jeg håber hun senere kan være med fremme i de lidt “sjovere” løb. Hun vil dog ikke blive matchet for hårdt her i starten, men skal først og fremmest ud og lære. Viola K er meldt i både Kriterium og Derby, siger Jonas.

– Wizard Simoni (Juliano Star) har været lidt tung, men har gået nogle gode arbejder på det sidste og skal i prøveløb på Lunden søndag den 23. marts. Den er lidt fransk i det, men ser ellers ganske fornuftig ud.

Blandt 4-åringerne er der størst forventninger til The Great Elkær, som ejes af Jonas’ hustru og datter. Great Challenger-sønnen har taget tre sejre inden for de sidste fem starter og ser ud til at blive en ganske nyttig hest.

“Jonassen-dynastiet”
Rene Jonassen er tredje generation i en familie, der har haft travsport som den helt store interesse i mere end 50 år. Det startede med farfaderen Gunnar Jonassen og fortsatte med faderen, den nu fhv. amatørkusk Kaj A. Jonassen, som vandt langt over 100 løb og bl.a. havde stor succes med sejrshoppen Fokina.

– Min far er blevet 73, men har stadig et par løbsheste og kommer næsten dagligt i stalden for at hjælpe til, fortæller Jonas, som også har stor glæde af sin storbror Anders Jonassen og dennes søn, 17-årige Tobias N. Jonassen, der var nomineret som “Årets Travkomet” ved Hestesporens Galla tidligere på året.

– Vores egen datter, Julie, er knapt så interesseret, men hun er altid med når The Great Elkær starter.