Peter Jensen

Navn Peter Jensen
Adresse Bakbøllevej 237 B
Postnr./by 9400 Nørresundby
Telefon (privat)
Mobil 20 92 29 74
Mail peter@staldpj.dk
Hjemmeside www.staldpj.dk
Født 29. april 1976
Trænerstart 1. januar 2014
Hjemmebane NKI Racing Arena Aalborg
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr Harper Hanovers Lopp/Copenhagen Cup

Peter Jensen er nyeste navn blandt de danske travtrænere, men den 37-årige Aalborg-træner er allerede et særdeles kendt navn i skandinavisk travsport, idet han i mange år var kompagnon med Bo Westergård og sammen har de to nordjyder fejret utallige triumfer i ind- og udland.

I fjor besluttede Peter og Bo at gå hver til sit, men der er tale om en lykkelig skilsmisse, idet de fortsætter samarbejdet, selvom de nu driver hver sin selvstændige trænervirksomhed – Bo i Norge og Peter i Danmark med base på Stutteri Vang Hovedgård, der i mange år har dannet rammen omkring Team Westergårds danske “filial”.

Det hører unægteligt til sjældenhederne at en nystartet træner starter med over 40 heste i stalden, men det var tilfældet med Peter Jensen, som tilmed har fået en forrygende start på trænerkarrieren. Allerede i staldens tredje start kom den første V75-sejr i Sverige, da Nougat Ås den 14. januar vandt Sølvdivisionen på Åby for Johnny Takter.

– Ja, jeg synes vi er kommet godt i gang, siger Peter Jensen med nordjysk beskedenhed. – 8 starter er foreløbig resulteret i 5 sejre og 259.000 kroner i indkørte præmier.

– Jeg er glad for den opbakning, jeg har fået fra kunder, personale og ikke mindst Carl Ejler Rasmussen (ejer af Vang Hovedgård). Den epoke jeg havde sammen med Bo er nu overstået og nu kan jeg se fremad. Vi fandt en “melodi” der passede fint og jeg håber jeg kan føre successen videre.

Stalden tæller pt. 49 heste, heriblandt ikke færre end 27 2-åringer.

– Flere af 2-åringerne har jeg i træning for Bo, men alt i alt er de mange ungheste med til at skabe en kontinuitet i min virksomhed, som bl.a.  gør at jeg ikke kommer til at rejse så meget som tidligere. Det var hårdt, men nu bliver det måske en til to gange om ugen, siger Peter.

– Der er kanon stammer på alle vores 2-åringer, men jeg vil ikke presse citronen for at gøre en hest klar som 2-års. Jeg mener man skal se på dem som individuelle individer, og de skal selv vise, at de er klar. Jeg vil ikke fremhæve nogen fremfor andre – det svinger fra uge til uge hvem der træner bedst – men jeg håber at have mindst tre 2-åringer klar i år og så må vi ta’ den derfra.

– Vi har også mange spændende 3-åringer. Jeg regner med at melde fem 3-åringer til prøveløb i Aalborg på lørdag og har derudover et par stykker, som jeg også forventer mig meget af. Blandt 4-åringerne er det især Tango Vang og Treat Me Nice E P, der skal være med til at tegne stalden i årgangsløbene.

Peter Jensen er selv en udmærket kusk, men har ikke kørt løb i flere år og Jeppe Juel vil også fremover være staldens førstevalg i løbene.