Peter J. Hansen

Navn Peter J. Hansen
Adresse Grindstedvej 60
Postnr./by 7184 Vandel
Telefon (privat)
Mobil 22 18 65 67
Mail peter.j.hansen@live.dk
Hjemmeside
Født 1. november 1957
Trænerstart 1. januar 1986
Hjemmebane Billund Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Kasper Søgård (16 sejre på stribe)

Efter 28 år som træner hører Peter J. Hansen til kategorien “veteraner” og han har igennem hele karrieren drevet en lidt anderledes virksomhed, idet han udover en træningsstald også altid har haft en eller to avlshingste opstaldet.

Det startede med Osman Bogø i begyndelsen af 80’erne og år står både Chipmate og Ogham på Billund-trænerens gård i Vandel mellem Vejle og Billund.

– Jeg bedækker normalt 10-20 hopper om året, men nu er Chipmate jo tilbage i det sydlige Jylland og det kan måske give lidt flere hopper. Ogham er forholdsvis ubeskrevet blad – hans ældste årgang er først to år i år, men dem jeg har set, virker faktisk ganske lovende, så han får fohåbentlig også en del hopper i år, siger Peter, som har været med i både op- og nedgangstider inden for travsporten.

– På opdrættersiden er der jo forsvundet flere end der er kommet til. Før i tiden havde vi mange opdrættere med fem eller flere følhopper, men dem er der langt imellem i dag.

– Det er klart, at det på længere sigt ikke kan gå hvis fødselstallet bliver ved med at falde; vi så jo gerne, at føllene var der og at de kommer i træning hos os, der skal leve af det – det ser jeg som den største fare for sporten. Men jeg synes faktisk, at man burde se lidt mere positivt på udviklingen. Forstået derhen, at før i tiden blev stort set ALT bedækket, men vi har efterhånden fået noget mere kvalitet på opdrættet og det ser jeg som meget positivt.

– For 20-25 år siden måtte vi hente andenrangs heste i Sverige, som sagtens kunne gøre sig gældende herhjemme, men sådan er der jo ikke mere. I dag er danske opdrættere som helhed langt bedre end mange svenske opdrættere.

Foruden Opdrætterforeningen, som i mange år har haft hingste opstaldet hos Peter J. Hansen, har han også haft et samarbejde med bl.a. Gunner Christiansen og Stutteri Sun Hill.

Passende niveau
Peter J. Hansens stald tæller pt. blot seks heste, men det betegner han selv som et passende niveau.

– Jeg har prøvet at have over 30 heste i træning og det var sjovt dengang, men det niveau jeg har nu, er fornuftigt for min forretning når jeg skal passe alt det andet samtidig, siger Peter J.

– Udover avlshingstene kører jeg rigtig mange heste hurtigt for folk. Der er næsten hver dag en eller flere heste inde på banen til et hurtigarbejde og sådan har det været i mange år. I går kørte jeg f.eks. Starlet Beat. Bent Viborg laver selv grundarbejdet og gør det rigtig godt, men de sidste par år har Starlet Beat altså gået sine hurtigarbejder her.

– Jeg har også i mange år haft et samarbejde med Børge Mathiesen (amatørchampion i Billund i 2013 og manden bag Egedal-hestene), som kommer i stalden to-tre gange om ugen. Han kommer med Rocky Egedal i dag, hvor den skal ha’ et hurtigarbejde inden tirsdagens start på Jägersro.

Bliver bedre end storebroderen
I øjeblikket har Peter J. Hansen to 2-åringer for Børge Mathiesen, Abby Egedal (Dream Vacation) og Alpha Egedal (S J’s Photo).

– Det er jo altid nemt at sige rosende ord om de helt unge heste, men Rocky Egedals lillebror Alpha Egedal tror jeg faktisk bliver bedre end storebroderen, som jeg i øvrigt også vandt de første fire-fem løb med. Jeg kunne godt “mistænke” at Alpha Egedal får en enkelt start som 2-års, men formentlig ikke mere. Abby kommer først næste år, siger Peter J.

– Jeg har da lavet 2-åringer før – mange husker sikkert bl.a. Excalibur, der vandt seks løb som 2-års – men det er normalt ikke noget jeg går efter. Der kræves mere og mere af hestene, og jeg foretrækker at have en hest, der holder på længere sigt.

Peter J. Hansen har en enkelt 3-åring i stalden, svenskfødte Livi Journey (The Liquidator), der blev godkendt i december måned på beskedne 1.27,1/2000 meter.

– Det er en hest med en rimelig stammer og jeg regner med, at det bliver en fin hest, der i øvrigt er en anpartshest, slutter Peter.