Peter Frandsen

Navn Peter Frandsen
Adresse Heramsgade 13, 3. th.
Postnr./by 8200 Århus N
Telefon (privat)
Mobil 60 84 82 64
Mail
Hjemmeside www.teamfrandsen.dk
Født 21. august 1966
Trænerstart 1. september 2005
Hjemmebane Jydsk Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Grand Circle 4-års Championat Consolation (Ricardo Mols)

Peter Frandsen har altid drevet en lille, men sund forretning og ser lyst på fremtiden.

Med syv heste på staldlisten tilhører Peter Frandsen gruppen af de lidt mindre trænere, men han stortrives med sit job og er altid fuld af godt humør.

– Jeg vil sige det på den måde, at det har set værre ud end det gør nu og syv heste er et passende antal for at forretningen kan løbe rundt og det gør den, siger Peter.

– Jeg har desuden en del forspændingsheste tilknyttet til stalden, som jeg i øvrigt altid har haft, men har bl.a. også en tjans med at “læsse” hestene ind i startboksen i galopløbene på Jydsk Væddeløbsbane, ligesom jeg selv skoer alle mine heste. Det er ikke noget jeg bliver millionær af – så skulle jeg nok ha’ valgt et andet erhverv – men jeg har heller ikke de store udgifter i hverdagen.

– Det er også vigtigt at fremhæve de frivilige hjælpere jeg har, bl.a. gør Semicca J B’s ejer, Katja Henriksen, en stor indsats i hverdagen – og jeg har i det hele taget et rigtig godt samarbejde med mine hesteejere, hvoraf størsteparten har haft tilknytning til stalden i årevis.

Årgangsemne næste år
Peter Frandsens stald tæller bl.a. to 3-åringer, hvor der er størst forventning til Velvet Spring (Trophy Catch).

– Velvet Spring, der er helsøster til Supreme Sugar (1.14,2a-136.000 kr), blev godkendt i prøveløb i april måned, hvor hun gik helt super. Det var ikke nogen prangende tid (1.21,3/2020 meter), men det var mere måden hun gjorde det på. Det er en hest vi regner med kan være med i årgangsløbene for hopper næste år. Hun måtte desværre slettes i en tiltænkt start i maj måned pga. sygdom, men er på toppen igen og træner sin intervaltræning efter planen. Det hele virker vældig positivt og Velvet Spring kommer formentlig til start om tre-fire uger, siger Peter Frandsen.

– Uni Wax (Great Challenger) var faktisk startklar efter prøveløbet i april måned, men har haft nogle benproblemer, som vi har fået rettet på. Hun går pt. hjemme hos ejeren og kommer ind til træning på banen en gang om ugen. En rigtig fin hest.

Stalden omfatter også to ustartede 4-åringer:

– Theodor Krarup Ø K (Stand Strong) kan 1.22/2000 meter og klarer dermed prøveløbskravet, men er desværre ikke meget længere pt. Den holder lidt ferie og skal være lidt bedre, inden den skal i prøveløb.

– Tema High (Victor Victor) er lige så langt som Theodor, men er pt. gået hjem hos ejeren. Det er lidt af en problemhest, men den kommer ind på banen to gange om ugen til træningsarbejder og kommer formentlig tilbage igen om seks til otte uger.

Omar Jet (Coktail Jet) er ligeledes ustartet, men er til gengæld 8 år og dét er ret usædvaneligt.

– Jeg har først fået hesten i træning for en måneds tid siden, så jeg kender ikke historikken, bortset fra at den er meget vanskelig måske pga. sin høje alder. Det er en  hest, der skal arbejdes med, siger Peter.

Ihærdighed giver pote
Peter Frandsen er også så småt gået i gang med de næste par årgange og har så sent som i søndags modtaget to 1-åringer til tilkøring.

– Det skyldes nok min ihærdghed og at jeg altid knokler for det, smiler Peter, som også har en enkelt 2-åring på, omend det har lidt lange udsigter før den er klar til at blive vist frem.

– Det drejer sig om en norskregistreret 2-åring, Catch The Day (Trophy Catch), der er opdrættet af Bjarne Sørensen og Helene Graversen (Stutteri Spring & Stald Tårs). Moderen er søster til en lang række fine heste (KLIK HER), men den er først lige kørt til og motionstræner bare i øjeblikket. Forhåbentlig er den snart klar til at begynde at gå intervaltræning, men det er en kæmpe stor hest, så den kommer ikke alt for tidligt som 3-års, slutter Peter Frandsen.