Nicolaj Andersen

Navn Nicolaj Andersen
Adresse Teestrup Enghave 24
Postnr./by 4690 Haslev
Telefon (privat)
Mobil 60 47 40 68
Mail nicolaj.andersen@my.com
Hjemmeside
Født 3. december 1966
Trænerstart 1. juni 2007
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr(e) Dansk Trav Derby 1999 & 2000/Dansk Hoppe Derby 1995 & 2013

Efter sin anden Derbysejr i 2000 med Dragon Flamingo fik Nicolaj Andersen kælenavnet “Derby-Nicolaj”. Inden da havde han allerede vundet Hoppe Derbyet med Turner Shadow – en bedrift han gentog i fjor med Sunbeam. Derudover er det også blevet til sejr i bl.a. Dansk Hoppe Derby med Fadine, Jydsk 4-årings Grand Prix med Dragon Flamingo og Enzio Toftebjerg samt en lang række andre storløb.

Jo, Nicolaj er afgjort en af de mest succesrige danske travkuske i nyere tid – og det er bestemt ikke fortjent, at der i skrivende stund blot står 12 heste i stalden på gården uden for Haslev på Midtsjælland.

– Der er jo mange danske travtrænere, som har for få heste i træning, men det er desværre sådan tiderne er i øjeblikket. Det er meget svært at skaffe nye kunder, og så er mange af os nok også for dårlige til at markedsføre os selv, siger Nicolaj.

– Mange af de unge mennesker er rigtig dygtige til den slags og det kan man godt være lidt misundelig på, men det er svært at lave om på sig selv – og jeg synes det er vanskeligt, i hverdagen, at gå ud og prøve at få nye folk ind i travsporten. Når det så er sagt, snes jeg at jeg har rimelig god kvalitet på de heste jeg har i stalden. Det er spændende at arbejde med dem hver dag og jeg ser frem mod sæsonen, og håber hesteejerne får nogle fornøjelige timer.

Politikens Vinder
Nicolaj Andersen har igennem mange år haft et samarbejde med Stald Politiken, som pt. har en enkelt hest, Vinder Mølgård, der vandt sin første start for sine nye ejere, men siden er der desværre kommet lidt “grus i maskineret”.

– Han havde en mus i en bagkode, som vi har valgt at operere bort, men han træner for fuldt igen. Vinder Mølgård går langsomt hele februar og begynder derefter med intervaller m.m., men det bliver et aktuelt med en start før i maj måned, siger Nicolaj.

– Vi fik et godt indtryk af hesten de første tre starter, selvom det ikke var topresultater, men jeg tror stadig han rummer noget udvikling og målet er selvfølgelig at være med i årgangsløbene.

Blandt 4-åringerne har Nicolaj Andersen to kandidater til årgangsløbene, men i skrivende stund er der ingen forhåbninger om endnu en Derbysejr.

– Trust Boom Bay viste i fjor i glimt at han kan være med blandt de lidt bedre og var bl.a. nummer to i Kriterium Consolation efter en stærk præstation. Han havde imidlertid nogle problemer, så vi valgte at stoppe tidligt og gav ham reel vinterpause i 1½ måned. Der blev dog ikke fundet nogen alvorlige fejl i en grundig undersøgelse sidst på sæsonen. Han har trænet en måneds nu og jeg håber, at han er vokset bedre sammen og bliver lidt bedre i aktionen.

– Tottenham vandt sin debut på en god tid (1.17,6a/2000 meter) og har et lidt ekstraordinært talent, men desværre fandt vi en mus i et bagknæ, som formentlig var årsagen til at han skuffede fælt i de to sidste starter i fjor. Han er ved at være startklar igen og kommer midt i marts. Det kan måske blive en Consolation-hest, men under alle omstændigheder er jeg sikker på, at han vinder nogle løb i år.

Stalden tæller også tre 2-åringer, heriblandt to tyskfødte heste, Duchess Mac og Unbeliable Ble.

– Men de er egentlig kun til låns og skal afleveres i Sverige i april måned. De er her kun for at blive kørt til. Jeg har fået hestene gennem Jägersro-amatøren Emma Bjerkås (Manrageous m.fl.) og regner med, at hun skal have dem tilbage, men er faktisk ikke helt sikker, siger Nicolaj, som har en enkelt danskfødt 2-åring, Axcelerator Tor M.

– Axcelerator Tor M er vores egen og en hest, som jeg faldt for da vi var på ferie på Bornholm sidste sommer. Vi valgte at køre rundt og kigge på nogle hest og jeg syntes rigtig godt om denne her som individ. Desuden er det første afkom efter Kryddersilden, der var en rigtig god hest. Han træner fint og har gjort det vinteren over, men har endnu ikke været på banen og er næppe aktuel som 2-års.

Endelig skal vi selvfølgelig også høre lidt om nu 5-årige Smaragd, der er ubesejret i tre starter.

– Efter de to første starter sidste forår brød en gammel skade desværre op, men jeg fik overtalt ejeren til at give hende en chance til og hun er blevet genoptrænet efter mit koncept. Smaragd så godt ud i den første start for 14 dage siden efter næsten et års pause, men hun har stadig dårlige forben, så hende skal vi passe lidt ekstra på. Jeg regner med at hun starter igen søndag den 2. marts på Lunden.