Morten Juul

Navn Morten Juul
Adresse Dybdalsvej 17
Postnr./by 7850 Stoholm
Telefon (privat)
Mobil 23 25 27 57
Mail snuggi@pc.dk
Hjemmeside www.morten-juul.dk
Født 27. marts 1976
Trænerstart 1. januar 2005
Hjemmebane Skive Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix (Tut A P) & Grand Circle 4-års Championat (Outstanding Shadow)

Morten Juul har forlængst slået sit navn fast som en af Danmarks førende travtrænere og staldens heste vinder hvert år langt over 1 million kroner.

Som søn af en af landets mest vindende amatørkuske, Per Juul, og nevø til Steen Juul, er Morten Juul født ind i travsporten og man må sige at “Junior” med stor succes har fulgt i sin fars fodspor.

Morten er selv en udmærket kusk, men foretrækker at overlade staldens heste til rutinerede catchdrivere som Jeppe Juel, Rene Kjær, Steen Juul m.fl. og de har medvirket til, at den snart 38-årige Skive-træner år efter markerer sig i den absolutte top.

Den første klassiske storløbssejr lader vente på sig, men til gengæld har Morten Juul fejret store triumfer i andre storløb – senest Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix med Tut A P, der også overvintrer som en af forhåndsfavoritterne i Dansk Hoppe Derby og de øvrige storløb for de 4-årige hopper.

– Tut A P (Quite Easy) har det meste af vinteren trænet en times tid tre gange om ugen og de andre dage har hun gået på skridtbånd. Hun har ikke gået nogle hurtigarbejde, men har trænet godt og har samtidig lagt sig lidt ud, så det ser rigtig fint ud. Planen er at Tut A P skal sæsondebutere på Musketerdagen i Skive (27. april), siger Morten Juul, som har yderligere to danskfødte 4-åringer på staldlisten.

– Men de er ikke på helt samme niveau. Twist Shadow (The Liquidator) ligner en Consolationshest, så det håber vi han komme med i. Tarzan A P (Credit Winner) er kommet sent i gang. En fin hest, men han er meget stor og slap og det kommer til at tage lidt tid. Han blev godkendt den 23. februar på 1.20,8/2100 meter.

Stalden tæller også en lille håndfuld norske 4-åringer. Faktisk har Morten Juul ganske mange norskfødte og -ejede heste, og det er ikke helt tilfældigt.

– Vi starter jo en del i Norge og jeg har efterhånden fået ganske mange, gode kontakter deroppe, siger Morten Juul.

– Ready Eddie var i fjor nummer seks i Norsk Trav Kriterium, men jeg havde faktisk regnet med at han skulle vinde efter han havde vundet en af prøverne. Desværre var han uheldig at løbe ind i en vækstperiode og samtidig fik han spor 8 i Kriteriet, hvilket betød at han kom til at sidde sidst undervejs, så det gik ikke så godt – men vi håber på revanche i år.

– Ready Eddie har gået galoptræning på sandbanen hele vinteren og har fået et enkelt arbejde på banen, hvor ejerne var nede for at se ham. Det har gået helt efter planen og jeg regner med, at han starter omkring 1. april – det er dog endnu ikke besluttet om det bliver i Danmark eller Norge.

Mange norske ungheste
Morten Juuls stald omfatter bl.a. fire 2-åringer – alle norskfødte.

– Klart bedst i øjeblikket er Agentlemanskiss (Gentle Star), som gik 1.30/1600 meter i et hurtigarbejde i lørdags ganske let. Det er en fin hest, men ejeren vil helst, at jeg passer lidt på den og først gør den klar til start som 3-års. Den er lillebror til bl.a. sejrshesten S J’s Gold (1.11,1a-1,6 mill. NOK) og en rigtig spændende hest, siger Morten.

– De andre 2-åringer træner efter 1.40-45, men skal også først til start som 3-års.

– Derudover har jeg jo et samarbejde med Bente og Eigil Andersen (A P Gyllevogne), som har tre 2-åringer, der var inde til et tempoarbejde i dag og især Aros Line (Great Challenger), der er lillebror til Opal Line, tegner vældig lovende. Jeg er dog sikker på, at alle A P’s tre 2-åringer har en god chance for at komme til start som 2-års.

Blandt 3-åringerne har Morten Juul især en del forventninger til Victory A P (S J’s Photo).

– Victory A P er klar til prøveløb i løbet af en måneds tid og jeg tror den når et stykke vej, siger Morten.

– Den bedste norske 3-åring er Lionheart O (Dream Vacation), der blev godkendt på 1.22,0/2020 meter lørdag i Billund. Det er en rimelig tiltalende hest, der kommer til start henover sommeren.

“Piver ikke”
Med konstant 30 heste i træning og 1,5-2 millioner kroner i indkørte præmier om året, hører Morten Juul til blandt de mest succesrige travtrænere i Danmark og efter eget udsagn “piver” han ikke.

– Jeg synes januar og februar har været nogle lidt træge måneder, men de bedre heste har samtidig holdt pause og i stedet trænet på, så jeg håber det går fremad.

– For mit vedkommende er det med årene blevet nemmere at være træner, i og med at jeg har fået lettere ved at få nye heste i stalden. Vi har ligget på det samme niveau i mange år efterhånden og det er naturligvis meget positivt. Det er stadig hårde vilkår at være travtræner herhjemme, men vi har heldigvis haft mange gode heste og det går det nemmere at få folk til at passe dem, siger Morten, som har to fuldtidsansatte staldfolk, Camilla Meier og hustruen Heidi Teglgård.

Til slut skal vi lige høre sidste nyt om sejrshesten Pennyworth (Muscles Yankee), der efter seks sejre på stribe – alle med træneren selv i sulkyen – har skuffet de to seneste starter.

– Efter den seneste start i Skive (22. januar) fik Pennyworth desværre en blødning på gaffelbåndet og har efterfølgende stået inde i seks uger. Hun skal stå i yderligere to uger, hvorefter hun skal scannes og så håber vi, at vi kan genoptage træningen, siger Morten Juul.