Max Johansen

Navn Max Johansen
Adresse Esbenvej 1
Postnr./by 4750 Lundby
Telefon (privat)
Mobil 23 43 73 28
Mail max.annelise@gmail.com
Hjemmeside
Født 12. oktober 1971
Trænerstart 13. oktober 2011
Hjemmebane Car-Center Racetrack
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Julius Garbo og Punkt 1

Det har været meget op ad bakke siden Max Johansen i 2011 startede som træner, men efter flytning til Anders F. Jensens træningscenter i Vordingborg, er optimismen vendt tilbage for Falster-træneren.

Efter en lang karriere som staldmand hos bl.a. Magnus Ladegård, Nicolaj Andersen og Ken Ecce, tog Max Johansen i en alder af 40 år springet og startede som selvstændig træner med licens på Car-Center Racetrack. Det kom nok bag på de fleste, men der er efterhånden kommet flere heste i træning og i fjor havde Max sin hidtil bedste sæson med fem sejre og 147.000 kroner i indkørte præmier.

– Jeg var jo godt forberedt på, at det er en lang, sej kamp at starte op som travtræner. Det er ikke nogen dans på roser, men jeg har bestemt ikke fortrudt at jeg er startet, indleder Max, som i hverdagen har en stor hjælp i hustruen Annelise Carlsen.

– Jeg har fået den oplevelse jeg ville have og med det materiale jeg har haft, synes jeg selv vi har opnået nogenlunde resultater.

“Svendestykket” må siges at være Punkt 1, der i Max’s regi fik to sejre og to andenpladser i fire starter, inden hesten blev eksporteret til Norge, hvor den – under navnet Punkt Ett – i fjor vandt fem løb og 350.000 NOK!

– De takter Punkt 1 viste hos os har den fortsat i Norge på imponerende vis. Vi har løbende haft lidt korrespondance med den norske ejer, som har spurgt lidt om hvordan vi trænede hesten og det er vi selvfølgelig stolte af, siger Max.

Tre 4-åringer
Max Johansens stald tæller pt. otte heste, heriblandt fire ustartede 4-åringer, men der går ikke længe inden man kan forvente at se to af disse i prøveløb.

– Timuna Shadow (The Liquidator) er pt. den vi forventer os mest af. Hun blev godkendt på Lunden sidste onsdag på 1.22,4/2020 meter og er en evnerig hest, der endnu mangler noget rutine. Hun har masser af fart i kroppen og har meget let ved det, men er vokset ekstremt meget, så det er gået meget stærkt den sidste 1½ måned. Der er ingen tvivl om, at det bliver en rigtig god hest, som vi sigter på at starte sidst i marts/først i april, siger Max.

– Tica Malou Pietz (Super Photo Kosmos) træner sammen med Timuna og kan 1.23-24/2000 meter. Jeg regner med at hun skal i rutineløb på Lunden på søndag og hun er vel en måneds tid fra at komme i prøveløb. En stor hest, der har let ved det. Jeg synes det ser spændende ud.

– Vores sidste 4-åring er Truman (Stand Strong), der er lillebror til Inzahi, men hvis han kommer til start sidst på året, tror jeg vi skal være heldige. Den er meget stor og sent udviklet og træner pt. efter 1.35/2000 meter.

Max Johansen har en enkelt 2-åring i stalden, A Taste Of Malaco (Buvetier d’Aunou), som familien selv har opdrættet.

– A Taste Of Malaco går kun konditionstræning, men det er ikke noget mål at starte ham i år. Jeg synes jeg har set for mange heste, der er blevet splittet ad som 2-års og jeg er delvis modstander af 2-årsløb, siger Max.

Annelise Carlsen og Max Johansen har tidligere haft flere følhopper, men har pt. kun svenskfødte Cara Mia T Dream (Giant Chill), der har samme mor som Flemming Jensens tidligere sejrshest Totti T Dream. Cara Mia T Dream er i år i fol v/Neo Holmsminde og skal fole i maj måned.

Optimale betingelser
Max har licens på Car-Center Racetrack, men har ikke stald på banen. De to første år havde han stald på Skovbo, men fik så tilbuddet om at leje sig ind på en gård i Hedehusene, hvor Lunden-amatøren Allan Bo Rasmussen også havde sine heste opstaldet.

– Jeg blev ansat af Allan til at træne hans heste, men han valgte desværre at afvikle sin stald – har i dag kun Aboy From Above tilbage – så vi blev tvunget til at flytte, da lejemålet blev sagt op, fortæller Max.

– Jeg fik i stedet mulighed for at leje nogle bokse hos min kollega Anders F. Jensen i Vordingborg og i forrige uge lejede vi så et hus i Lundby, ikke ret langt fra stalden. Tidligere boede vi på Frederiksberg, så det var en køretur på en times tid hver vej og det trak sgu tænder ud, men det er heldigvis fortid nu.

– Hestene faldt desværre aldrig til på gården i Hedehusene. De døjede meget med sygdom og det viste sig, at de alle stod med infektion i halsen, men det er heldigvis overstået nu efter vi er flyttet herned.

– Det fungerer rigtig godt og træningsforholdene er noget nær optimale. Der er en intervalbane op ad bakke, en ligeud-bane og en rundbane på ca. 900 meter samt skridtbånd, slutter Max Johansen.