Martin Hansen

Navn Martin Hansen
Adresse Kirkestræde 5, Nr. Broby
Postnr./by 5672 Broby
Telefon (privat)
Mobil 30 52 17 82
Mail staldhansen@jubii.dk
Hjemmeside www.staldhansen.dk
Facebook: Stald Hansen
Født 20. januar 1985
Trænerstart 1. september 2008
Hjemmebane Fyens Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Som ejer: Sølvdivisionen/V75 (Photo Princess)

Der har været lidt stille omkring Martin Hansen i årets første måneder, men den fynske træner har nu reklamehesten Victoria Sisa klar igen, ligesom et stort antal talentfulde ungheste venter i kulissen.

– Jeg er glad for at være flyttet til Fyn igen og er godt tilfreds med mit hestemateriale, så alt er positivt lige nu, siger Martin Hansen, som dog selvfølgelig også tænker over de dystre fremtidsvisioner for travsporten i Danmark.

– Jeg har en sund forretning og klager ikke, men jeg tror et eller andet sted, at der var mange, der vidste det ville komme. Det er jo ikke første gang man har hørt tale om at lukke Billund, og efter hvad vi har hørt i krogene, har Bent Knie længe ville lukke banen.

– Man kan kun håbe på, at det lykkes at finde de fem millioner, som Billund kommer til at mange i tilskud, men det blive svært – det er rigtig mange penge og dem finder man ikke sådan bare lige.

– Jeg synes selvfølgelig det er sørgeligt hvis det ender med at man lukker to baner; det kommer til at koste både heste og hestejere, men vi er også nødt til at tage til efterretning hvad der er blevet besluttet og få det bedste ud af det.

For under et halvt år siden var Martin Hansen stadig træner på den nu lukningstruede Billund Trav, men valgte pr. 1. februar at vende tilbage til Fyn – “tilbage” fordi han er født og opvokset på Sydvest-Fyn som søn af den kendte opdrætter Jens Peter Hansen.

Som 17-årig blev han staldmand hos John Ø. Jensen på Fyens Væddeløbsbane og kom senere til Steen Juul, inden Martin Hansen rejste til Sverige, hvor han var ansat hos hhv. Hans G. Eriksson, Thomas Uhrberg og Paw Mahony. Det blev i alt syv år som staldmand inden Martin Hansen i efteråret 2008 startede som selvstændig.

Dansk Avlsløb næste gang
Martin Hansens pt. bedste hest i stalden er 3-årige Victoria Sisa (ENS Snapshot), der onsdag eftermiddag var i rutineløb på Fyens Væddeløbsbane, hvor hun kom hjem på 1.17,1/2140 meter.

– Vi var jo ude mod White Russian, men Ole Bender havde på forhånd sagt, at han ville køre væsentlig stærkere end jeg havde planlagt med Victoria Sisa, så det blev ryg på den og hun gik rigtig godt, siger Martin.

– Rene Kjær var også godt tilfreds med hesten. Vi havde lavet nogle ændringer i forbindelse med det første rutineløb på Fyn den 18. april, bl.a. havde vi pillet alle fire sko af, men det magter Victoria Sisa ikke endnu, så vi gik tilbage til den gamle forspænding.

– Hun har nu fået den nødvendige udblæsning og starter nu i prøverne til Dansk Avlsløb den 31. maj på Fyn.

Ingen tidlige 2-åringer
Stalden tæller bl.a. ikke færre end ti 2-åringer og fire af disse var med i onsdagens fremvisningsløb på Fyens Væddeløbsbane med 1.36 som idealtid.

– Det klarede det let, men i praksis kan de alle omkring 1.26-28/1640 meter, siger Martin.

– Jeg har dog ingen planer om at få mine 2-åringer klar til 2-årspremieren i Århus i begyndelsen af juli; det er udelukkende for at give dem noget rutine og vænne dem til at “musikken spiller”.

– De får lidt sommerferie nu og så kommer de ind igen om tre-fire uger for at træne videre. Jeg tror det mere realistisk at de bliver klar omkring Derbyweekenden; det gælder sådan set alle. Jeg har ikke ambitioner om at presse 2-åringerne for meget.

– De bedste speeder let 1.25/500 meter på en god måde, men jeg har ikke lyst til at fremhæve nogle fremfor andre. Den bedste 2-åring jeg har haft i år er nok svenskfødte Sven (Gift Kronos), som jeg havde for Michael Lønborg. Den gik let 1.25/1600 meter, men blev afleveret til Michael for en måneds tid siden, så den bliver spændende at følge. Jeg har også Dino Silvåkra (From Above), som Michael selv kørte i fremvisningsløbet i dag, men det er en kæmpe stor hest, der først kommer som 3-års.

“Det blev forkert”
På baggrund af afstamningen er Unique Sisa (ENS Snapshot) afgjort en af staldens mest interessante heste, men dagens debut forløb ikke helt som planlagt. Lillesøsteren til bl.a. Derbyvinderen Magic Sisa og en lang række andre topheste med Scirocco Sisa i spidsen var storfavorit, men sluttede uplaceret i tiden 1.18,5a/2140 meter.

– Det blev forkert med dødens det meste af rejsen, men Jeppe Juel var godt tilfreds med hesten – det flaskede sig bare ikke med løbsafviklingen. Unique Sisa er en rigtig fin hest, som har den rigtige indstilling til det og jeg tror hun kommer til at tjene gode penge, siger Martin, som også har tre svenskfødte 3-åriger i stalden.

– Men de har skuffet mig lidt, så dem arbejder vi videre med og håber på fremgang.

Den første håndfuld åringer er også ankommet til Martin Hansens stald:

– De første tre 1-åringer er kommet i vogn og de to andre kommer det i løbet af otte-ti dage. Derefter går de på sommergræs, så de kan vokse noget mere og kommer så ind igen sidst på året, slutter Martin.