Liv-Jorunn Lund

Navn Liv-Jorunn Lund
Adresse Kirkevej 30 P
Postnr./by 4872 Idestrup
Telefon (privat)
Mobil 28 45 34 10
Mail jetstaro@hotmail.com
Hjemmeside
Født 13. januar 1971
Trænerstart 10. oktober 2013
Hjemmebane Car-Center Racetrack
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Akershus Mesterskapet (norsk løbsserie)

Norske Liv-Jorunn er sikkert ukendt for de fleste, men Car-Center Racetracks nyeste træner er en erfaren “hestepige” der bl.a. har en fortid som træner på Bjerke-banen i Oslo.

En tur til Åby-banen i foråret 2012 blev skæbnesvanger for Liv-Jorunn Lund, som deltog i en nordisk  kuskematch på Sveriges næststørste bane. På det danske hold var bl.a. Car-Center Racetrack-amatøren Henrik K. Jensen og de to forelskede sig i hinanden.

– Det var kærlighed ved første blik, smiler Liv-Jorunn.

– Henrik flyttede i første omgang op til mig i Norge, hvor vi boede i syv måneder, men han havde problemer med at finde et arbejde og savnede samtidig sin datter. Jeg har selv to voksne børn i Norge, som begge sagde at jeg skulle følge med Henrik til Danmark.

I fjor fik Liv-Jorunn Lund trænerlicens og startede medio oktober op som træner på Car-Center Racetrack, hvor hun pt. har ti heste i træning.

– Det har imidlertid taget ret lang tid for at blive anerkendt og accepteret i Danmark. Jeg tror folk har været skeptiske fordi jeg kommer fra et andet land og ikke taler det danske sprog så godt – endnu, men nu synes jeg det går fremad, siger Liv-Jorunn, som har arbejdet med travheste siden ungdommen.

– Jeg købte min første travhest i 1983 og fik kørelicens i ’89, men kommer oprindeligt fra ridesporten, hvor jeg mest har redet dressur. Jeg var en af de første i Norge til at få montélicens og man kan vist godt sige, at jeg var med til fremme montésporten i Norge, hvor jeg har vundet ca. 100 montéløb.

– Siden arbejdede jeg som jockey i flere år og fik trænerlicens på Bjerke den 1. september 2007, men måtte stoppe efter mindre end tre år af familiære årsager. Det var ikke fordi det gik dårligt sportsligt. Jeg havde i snit 15-20 heste i træning hele tiden og har også kørt mange løb selv. Jeg har til dato vundet 19 sulkyløb. Min største oplevelse har været at vinde løb i Italien, og min allerførste sejr i sulky vandt jeg faktisk på Bornholm i 1989 med hesten Nicky Frennegård!

Samarbejde med Henrik Thomsen
Stalden tæller som nævnt 10 heste, heriblandt fem 1-åringer, som Liv-Jorunn Lund har i træning for trænerkollegaen Henrik Thomsen.

– Det er en stor cadeau, synes jeg, og det er nogle meget spændende ungheste efter tophingste som Donato Hanover, Cantab Hall og Yankee Glide. Jeg har bl.a. en lillebror til My Happiness E P, siger Liv-Jorunn, som giver staldens øvrige pensionærer flg. ord med på vejen:

– Bel-Air Klintholm (h. e. Frække Frederik) er en lille hoppe, som gør alt rigtig.

– Alanya (hp. e. Deliberate Speed) træner pænt, men har været inde i en vækstperiode. Rigtig god moderstamme og et spændende individ med nogle meget flinke ejere.

– Tenno (v. e. Rockaroundtheclock) har jeg fået i træning fra Bornholm, hvor han havde problemer med svingene samtidig med at han var bange for andre heste. Han har et lidt specielt gemyt og fungerer ikke i voltestart, men i autostart har han gået godt. En meget fin hest, men desværre døjer han med nogle skavanker.

– Aphrodite (hp. e. Incredible Hulk) har jeg fået fra Ken Ecce. Hun var sat til i halsen i seneste start, men ellers en hurtig hoppe, som jeg håber vi kan få glæde af i løbet af efteråret.

– Endelig er der Shirley (hp. e. Climbing Bud), som “Guf” (Henrik K. Jensens kælenavn) forelskede sig i, da vi var på ferie på Bornholm. Hun har gået godt de sidste par gange, men er en hoppe med sin helt egen vilje.

Alt inkluderet i prisen
Som nystartet træner har Liv-Jorunn Lund som nævnt haft lidt svært ved at finde fodfæste i dansk travsport, men samarbejdet med Bo Westergård er måske den “blåstempling” hun har manglet, på trods af et udmærket CV.

– Jeg tror det kan være en fordel hvis man har noget specielt at tilbyde sine hesteejere. Både Henrik og jeg har mange års erfaring med træning af løbsheste, tilkøring af ungheste og genopbygning af skadede heste. Jeg har bl.a. specialisteret mig i behandling og træning af heste med sene- og gaffelbåndsskader, som jeg har arbejdet meget med i Norge og jeg fik ofte heste fra andre trænere, siger Liv-Jorunn.

– Derudover kan jeg tilbyde mine hesteejere Biolight-behandling, massage, stretching, dressurtræning og generelt meget alsidig træning i bl.a. skoven. Vi har ca. 10 minutters kørsel til en skov med op mod 30 km skovstier, som vi frit kan benytte. Alt det er inkluderet i prisen hos mig, men jeg ønsker ikke at have for mange heste i træning, da jeg gerne vil ha’ god tid til hver enkelt hest.

Ved siden af sin trænerforretning arbejder Liv-Jorunn med stofmisbrugere på institutionen Saxenhøj i Guldborgsund Kommune.