Lars Lykke

Navn Lars Lykke
Adresse Ordrup Jagtvej 193 B, 1 th.
Postnr./by 2920 Charlottenlund
Telefon (privat)
Mobil 21 26 72 74
Mail larslykke@hotmail.com
Hjemmeside www.larslykke.dk
Født 13. januar 1960
Trænerstart 1. januar 1990
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Kriterium Consolation (Ecco New)

Lars Lykke har ikke haft heste i træning siden 2008 og virker i dag udelukkende som catchdriver kombineret med et deltidsarbejde, men har ikke planer om at stoppe som træner.

– Det var faktisk helt frivilligt, at jeg stoppede i sin tid. Jeg havde pænt med heste i træning og stoppede ikke af nød, men fordi jeg havde misten lysten, siger Lars, som gennem årene har haft mange fine heste i træning, bl.a. Ohøj Frennegård og Derbytoeren Aqua New.

– Jeg valgte at sadle helt om i starten køre jeg en del hurtigarbejder for forskellige amatørtrænere, men det er klart, at det tager af med tiden når man ikke længere er så synlig i løbene.

– Der er blevet langt mellem “snapsene” og jeg har ikke kørt de bedste heste de senere år, så der er en naturlig nedgang. Jeg kører da stadig en del løb (82 starter i 2013 og foreløbig 4 i 2014), men det er svært at være catchdriver i Danmark. Alternativt skulle jeg søge mere mod Jylland for at køre løb, men det kan ikke hænge sammen økonomisk.

Lars Lykke har dog ikke overvejet helt at stoppe og aflevere sin trænerlicens hos DTC.

– Jeg har stadig en løbshest (Robin) sammen med min datter, Dorte Lykke, og det er den direkte årsag til, at jeg ikke stopper som træner. DTC har jo nogle fuldstændig vanvittige regler*, som siger, at der skal gå fem år før man kan deltage i amatørløb hvis man stopper som træner, siger Lars Lykke.

– Dorte og hendes mand har en gård ca. fem km fra Skovbo-banen, hvor de har plads til nogle heste og de går meget op i det. I øjeblikket har vi kun en enkelt hest, men det er planen snart at investere i et par stykker mere.

Stadionbestyrer
Siden Lars Lykke stoppede med at have heste i træning, har han haft job som bestyrer på Rundforbi Stadion i Nærum og det har han det rigtig fint med.

– Jeg har 29 timer om ugen, men kan komme og gå når jeg vil, så det fungerer rigtig godt, siger Lars.

– Jeg er jo desværre ikke den eneste danske travtræner, der har et “civilt” arbejde ved siden af og jeg tror, det bliver mere udbredt i de kommende år. De danske trænere er trængt økonomisk og det bliver ikke bedre, i og med at der fødes færre og færre heste, så der bliver kamp om hestene på længere sigt.

*) Uddrag af Travkalender nr. 1:
Kuske, der har haft A- og/eller C-licens, og som totalt har vundet flere end 150 løb med disse licenser, kan i året, hvor licens skiftes til B1-licens samt i de efterfølgende fem kalenderår kun deltage i professionelle løb. Efter forannævnte fem kalenderår kan kusken endvidere deltage i amatørløb, formløb, Puljeløb og Old Horse løb men kun med eneejede heste eller heste ejet af nærmeste pårørende.