Knud Mønster

Navn Knud Mønster
Adresse Brøndumvej 83, Hem
Postnr./by 7800 Skive
Telefon (privat) 97 53 18 58
Mobil 40 32 20 90
Mail km@skylinemail.dk
Hjemmeside www.knudmonster.dk
Født 22. oktober 1967
Trænerstart 1. maj 1993
Hjemmebane Skive Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Trav Derby (Repay Merci)

Knud Mønster jagter på søndag et hattrick i Jydsk 4-årings Grand Prix, men Skive-træneren ser også frem til lørdag, hvor Repay Merci er til start i Frankrig for første gang i år.

– Jeg tror Steen kører den bedste, men omvendt gik Touch Of Globe et flot løb i 4-årsprøven i sin første start efter en skadespause, så jeg går da som udgangspunkt efter et hattrick!

Citat Knud Mønster med et smil på læben – vel vidende at det vil være en overraskelse af de lidt større hvis Touch Of Globe går til tops i Jydsk 4-årings Grand Prix – men Skive-træneren HAR trods alt vundet løbet de to seneste år med hhv.Repay Merci og Spikeld, så måske …

Svaret får vi søndag eftermiddag.

Knud Mønster er selvfølgelig også på plads lørdag på JVB, men han ville nok hellere være nogle hundrede kilometer sydpå – nærmere bestemt på Enghien-banen i Paris, hvor Repay Merci gør sin første start efter sejren i Energima Cup på Oslo Grand Prix-dagen.

Forrige års Derbyvinder har siden midten af juni været i træning hos den franske stortræner Fabrice Soyloy sammen med sejrshesten Rocky P H – og i lighed med i fjor er Knuds datter, Michelle Mønster med som staldpige.

– Michelle siger vi skal starte på lørdag, så det bliver nok sådan. Jeg kan desværre ikke køre Repay Merci, men jeg er sikker på at de finder en fransk kusk – Souloy samarbejder jo med de allerbedste i Frankrig, bl.a. Jean Michel Bazire, siger Knud Mønster, som forklarer hvorfor man har valgt at sende to af staldens allerbedste heste til Frankrig.

– Først og fremmest kan jeg gode lide at ha’ heste i Frankrig, som jeg regner som verdens førende travsportsnationer. Repay Merci er jo oppe i højeste klasse og den slags heste er der ikke ret mange løb til herhjemme. Desuden er han stadig lidt umoden, men skal ofte møde heste, der har tjent meget mere og er langt mere rutinerede. Det samme gælder i Sverige og Norge, hvor konkurrencen også er hård, men dernede kan de begge komme ud og løbe i deres egen klasse mod heste, der har tjent det samme.

Repay Merci er meldt i “Prix de la Manche” over 2875 meter voltestart. Offshore Dream-sønnen starter fra spids og der er 38.250 euro (ca. 285.000 kr) til vinderen. Startlisten foreligger torsdag.

– I løbet på lørdag er der nogle rigtig gode heste fra tillæg, men jeg tror alligevel ikke at Repay Merci i sin nuværende form falder igennem. Begge heste har gået et arbejde i dag (tirsdag) og alt er som det skal være. Michelle står for den daglige træning, men det er selvfølgelig Fabrice Souloy, der tilrettelægger træningen, siger Knud Mønster, som til gengæld må vente lidt med at få Rocky P H til start.

– Han skulle egentlig ha’ startet på fredag, men vi har valgt at stå over og Rocky P H er i stedet meldt i tre-fire andre løb inden for de næste 14 dage.

Mangel på ungheste
Det er efterhånden 21 år siden at Knud Mønster startede som træner i Skive og i 1997 vandt han sit første af foreløbig 13 championater på hjemmebanen, og “knægten” fra Gjellerupplanen i Brabrand har forlængst slået sit navn fast som en af dansk travsports helt store profiler med omkring 2.300 sejre.

Pt. står der 30 heste i stalden og det er ikke så ringe endda, men ungheste er mærkeligt nok en mangelvare i Knud Mønsters stald.

– Jeg ved ikke hvorfor, men vi har i øjeblikket kun to 2-åringer og ingen 1-åringer, selvom vi ellers altid har haft gode resultater med unghestene, siger Knud, som næsten hvert år er blandt køberne på åringsauktionerne.

– Jeg er så vidt muligt altid på plads til auktionerne og havde i mange år en aftale med Bjørn Kolsrud (tidligere storhesteejer hos Knud Mønster og fhv. ejer af Repay Merci) om at købe en hest hvert år. Jeg kan godt li’ at gå og finde en god heste til billige penge, og jeg har mine egne idéer om hvad der er vigtigt med en ungheste. Juvel Trøjborg kostede f.eks. kun 36.000 kroner og han tjente trods alt over 2 millioner!

Repay Merci og Derbytoeren Mars er andre eksempler på heste, som Knud Mønster i sin tid “fandt” på Derbyauktionen.

“Måske bliver den startklar i år”
A C Shadow (Dream Vacation) er den af Knud Mønsters 2-åringer, som er længst fremme.

– A C Shadow blev godkendt forrige mandag i Skive på 1.26,0/2080 meter, men jeg ved endnu ikke om han bliver startklar som 2-års. Som alle vores andre ungheste har han fået en masse intervaltræning i bakkerne, men ikke så mange hurtigarbejder. Hvis 2-åringerne bliver startklar er det fint, men vi presser dem ikke. A C Shadow blev lidt forvirret i prøveløbet og ville ind igen, men løb alligevel 1.26 på en løs bane med en lille fejl på. Jeg har tidligere kørt et tempoarbejde med ham på den gamle bane og da “lukkede” han den sidste kilometer efter 1.19, så farten er til stede, siger Knud Mønster.

– Allquiteeasy K G (Quite Easy) skal i prøveløb på mandag i Skive. Han har som bedst gået et arbejde efter 1.25/2000 meter, men jeg regner med at kunne køre 1.23-24 og give den en god oplevelse.

– Generelt gør vi meget ud af, ikke at “ødelægge” hestene allerede som 2-års, da de helst skal holde i mange år og det synes jeg faktisk vi har haft pæn succes med.

Stalden tæller også fire 3-åringer, men Knud Mønster er ikke meget for at fremhæve nogle frem for andre. Både Victory Kåsgård og Viggen Langborg har dog vundet deres seneste start – ja, sidstnævnte står endda med to sejre i træk – og de starter begge i weekenden på JVB, mens Uha-Uha De Hess kommer ud fredag aften i Billund.

– Viggen Langborg gør ikke mere end højst nødvendigt og er en meget flegmatisk type. Startspor 9 på lørdag er ingen ulempe, da den ikke er specielt hurtig fra start, siger Knud Mønster.