Ken Ecce

Navn Ken Ecce
Adresse Hjortholm 15
Postnr./by 4173 Fjenneslev
Telefon (privat) 57 61 08 88
Mobil 21 47 54 22
Mail beken@mail.tele.dk
Hjemmeside
Født 2. august 1963
Trænerstart 1. juli 1986
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Hoppe Derby (Oliva Air & Cilla Mazur)

Ken Ecce har fejret mange triumfer som både træner og kusk, men er også meget “politisk aktiv” som nyvalgt medlem af Det Danske Travselskabs bestyrelse og tidligere medlem af Trænerforeningens bestyrelse.

– Jeg prøver at følge med og engagerer mig i det, der interesserer mig, siger Ken Ecce, der startede som træner på Skovbo i 1986 efter seks år som staldmand hos Harald Lund, Martin Lund, Hans Svensson, Max Nielsen og Steen Just.

Han er døbt Ken Ecce Olsen, men har – i travsportens verden – forlængst “kasseret” sit oprindelige efternavn til fordel for det mere særprægede Ecce, der i øvrigt stammer fra Kens morfar, Einar Christiansen, som i mange år var journalist på Politiken og altid bruge pseudonymet Ecce. Ken er dog den første i familien, som bærer navnet Ecce.

Ken fik sit store gennembrud i 1990, hvor han blev trænerchampion på Skovbo og vandt 88 løb. Siden er fulgt en perlerække af storløbssejre, bl.a. Dansk Hoppe Derby med Oliva Air og Cilla Mazur, Dansk Hoppe Kriterium med Medoc og Dansk Opdrætningsløb med First April – for blot at nævne nogle af de allerstørste.

Han er træner på 27. år, men er også en hyppigt benyttet catchdriver. Medoc og First April var eksempelvis trænet af hhv. John Ø. Jensen og Poul E. Olsen, men derudover har Ken også vist sine evner som kusk ved bl.a. at vinde DM for Travtrænere i 2009. Ken har i øvrigt været næsten fast deltager i DM siden starten i 1999 og er selvfølgelig også med i år (KLIK HER).

Hesteejerne bliver overset
Ken Ecce har tidligere været med i Trænerforeningen af 1909’s bestyrelse (sammen med Christian Lindhardt og Peter Rasmussen) og blev på Det Danske Travselskabs generalforsamling i marts måned, valgt ind i bestyrelsen.

– Jeg vil gerne være med til at forbedre nogle ting for andre og det følte jeg, at jeg havde tid til igen. Derfor sagde jeg Ja da jeg blev opfordret til at stille op til bestyrelsen på Lunden, siger Ken Ecce, der som både træner, kusk, opdrætter og hesteejer ved hvad der “rør sig” i travdanmark.

– Hvis jeg skal nævne noget konkret, så synes jeg at man generelt gør for lidt for hesteejerne, som trods alt er dem, der betaler gildet. Uden hesteejere – ingen trænere. Sådan er dét bare.

– Jeg har bl.a. været fortaler for, at man lavede et VIP-område på Lunden og det er det, man er gået i gang med i området bag den gamle presseloge, der nu er revet ned. Det synes jeg er meget positivt. Man kunne f.eks. lave et løb hver løbsdag, hvor man “nursede” lidt om hesteejerne, der meget ofte bliver sat til side.

– En anden ting er, at vi allesammen gerne vil ha’ nogle flere penge at køre om, men nu må vi se hvordan det går med forhandlingerne omkring Tipsnøglen. Det er meget spændende hvad det ender med.

Færre heste – bedre kvalitet
Et kig på staldlisten viser, at der netop nu står 17 heste i stalden hos Ken Ecce, som har alle sine heste stående på gården i Fjenneslev mellem Ringsted og Sorø, men sådan har det ikke altid været.

– Jeg havde på et tidspunkt omkring 75 heste i træning – det var før vi købte gården, så de stod dels på Skovbo og dels på en gård i Værløse, som vi havde lejet, siger Ken.

– Men min forretning har ændret sig meget igennem årene. Det er svært at finde nye hestejere og der er efterhånden ikke plads til bredden – det giver bare mere rejseri for ingenting, og jeg vil hellere ha’ 15 heste af god kvalitet fremfor 50 af svingende karakter.

– Da vi købte gården i sin tid skar vi ned til 45 heste og i dag har vi plads til dem alle på gården, hvor vi har plads til 24 heste, så jeg kører faktisk kun på Skovbo ca. en gang om ugen. Jeg er godt tilfreds med det aktuelle antal heste og synes det er dejligt, at stå op om morgenen og glæder mig til at komme ud og træne mine heste.

Tre følhopper
Travsport fylder naturligt nok meget i familien Ecce, der består af Ken og hustruen Berit Olsen samt børnene Nikolaj (23) og Viktor (19). Sidstnævnte fik amatørlicens som 17-årig og har foreløbig vundet tre løb, mens Berit også har en fortid som amatørkusk.

Berit er i dag “kun” opdrætter og har haft stor succes med heste som Medoc, Obi-Wan og Ray Ban – og længere tilbage i tiden Jagtfalken, som var en af Kens første sejrsheste.

Familien har pt. tre følhopper, som i øvrigt alle blev svenskregistrerede i 2013:

Hejsa Reerstrup (Speedy Herve), der er mor til bl.a. Obi Wan (1.09,9a-1.639.000 kr) og Ray-Ban (1.11,3a-639.000 kr), fik den 22. april et hoppeføl efter Prodigious og går nu til Orlando Vici.

Rosemont (Muscles Yankee) er i fol v/Farifant og går derefter til Rolling d’Heripre.

Medoc (Dylan Lobell), der er mor til Tootsie (1.17,1-56.000 kr), er insemineret med S J’s Caviar.

Spændende ungheste
Ken Ecces stald omfatter bl.a. fem 2-åringer, hvoraf både Alonso (hingst e. Dream Vacation-Hejsa Reerstrup) og Agnes (hoppe e. Lindy Lane-Medoc) ejes af familien selv.

– Alonso og Agnes træner pt. efter 1.25-26/2000 meter. Det er ikke umiddelbart min mening at få dem til start som 2-års, men jeg er nødt til at træne noget fart i dem, så de kan komme ud tidligt i 3-årssæsonen, siger Ken, som også en særdeles spændende 2-åring i skikkelse af Aero H (S J’s Photo).

– Aero H er helbror til Derbyvinderen I’m A Photo og ligger pt. lidt efter de andre 2-åringer, men er ellers også en rigtig fornuftig unghest. Han er vokset en del og har haft behov for hvile – er også blevet kastreret, men træner nu stille og roligt.

– De to svenske 2-åringer, Aayla T Dream (Micro Mesh) og Yoda T Dream (Hand Glider) træner efter hhv. 1.25-26/2000 meter og 1.35/2000 meter.

Blandt 3-åringerne venter Ken Ecce sig en del af svenskregistrerede Juliastarmanamana (Juliano Star).

Ray-Ban mod Sverige/Norge
Staldens bedste hurtigklassetraver er naturligvis egenopdrættede Ray-Ban, der med ni sejre og 667.000 kroner har haft en rigtig fin karriere. Senest gik hesten en kanonophentning på Kalmar efter startfejl.

– Ray-Ban var alt-alt for højt oppe i gear, men gik afgjort et topløb. Jeg synes ikke der er så mange løb til den slags heste i Danmark, så det bliver nok primært Sverige og så vil vi i år prøve at satse llidt på Norge med Ray-Ban, siger Ken Ecce, som i Derbyårgangen har et par “boblere” i skikkelse af hopperne Tootsie (Dream Vacation) og Twin Peaks (Daguet Rapide).

– Tootsie fik jeg en god besked med på Jägersro i tirsdag, hvor hun galoperede en tredje-fjerdeplads væk kort før mål. Ellers var hun kommet hjem på ca. 1.16,3a/2140 meter. Twin Peaks sæsondebuterer i morgen på Lunden og efter dén start er vi meget klogere, men de to heste er nogenlunde jævnbyrdige og målet er helt klart årgangsløbene for de 4-årige hopper, slutter Ken Ecce.