Kaj Jensen

Navn Kaj Jensen
Adresse Storhøjvej 3, Guldbæk
Postnr./by 9530 Støvring
Telefon (privat) 98 38 50 83
Mobil 61 75 36 68
Mail hovhedegaard@nypost.dk
Hjemmeside www.hovhedegaard.dk
Født 16. marts 1951
Trænerstart 1. januar 1981
Hjemmebane Jydsk Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Hoppe Kriterium (Lupo Bianca)/Aalborg Store Pris (Mano)

Med næsten 60 heste på træningslisten og ejer af en af landets største hingstestationer, er der altid noget at se til for Kaj Jensen, men han nyder at ha’ travlt.

Han kunne faktisk godt være gået på efterløn – i foråret rundede Kaj Jensen de 63, men det har han slet ikke tid til.

I månederne april til august er der ekstra travlt på Hovhedegaard, hvor man årligt bedækker/inseminerer omkring 200 hopper. Dertil kommer en af landets allerstørste væddeløbsstalde med pt. 59 heste på træningslisten, som skal trænes og passes – og derudover får Kaj Jensen også tid til at køre travløb. Med rimelig succes endda. I fjor blev det til 10 sejre, men i år har “den gamle” allerede vundet 13 løb i 171 starter – svarende til en sejrsprocent på 8 %.

– Jeg har nok aldrig haft så travlt, som jeg har nu, men så længe man har det godt kan man li’så godt blive ved. Jeg går ikke og spekulerer på, hvornår jeg kan gå på pension, fastslår Kaj Jensen, som siden han overtog Hovhedegaard har opbygget et topmoderne træningscenter med alle tænkelige faciliteter. Gården danner ligeledes rammen om en af landets største hingstestationer, hvor bl.a. Opdrætterforeningen per tradition har nogle af foreningens mest populære avlshingste opstaldet.

Talentfabrik
Kaj Jensens staldliste tæller pt. tæt på 70 heste, heriblandt 11 2-åringer og 10 1-åringer, der så småt er begyndt på deres “uddannelse” som væddeløbsheste.

– Vi har på nuværende tidspunkt kørt en halv snes 1-åringer til, men der kommer nogle flere hele tiden, men det er også vigtigt at holde “fødekæden” i gang, siger Kaj.

– Reelt er stalden delt op i to afdelinger. Den ene består af heste, som vi har i træning for forskellige hesteejere på helt normal vis, og den anden består af heste, som ejes af Hovhedegård Hestecenter, som er vores eget selskab. Konceptet er overordnet set, at vi har en masse ungheste, som vi prøver at gøre klar og når de har startet typisk et par gange og vist hvad de kan, bliver de solgt enten til danske eller udenlandske hesteejere.

– Norge udgør et stort marked, men vi har selvfølgelig også mange danske kunder og heste som Toffifee D, Toto og Twilight – der alle er Derbyaktuelle – er eksempelvis “lavet” heroppe, udover dem jeg selv starter i Derbyprøverne.

– Man kan godt kalde det en fabrik – en talentfabrik – der i sin tid startede med Lupo Bianca, som jeg selv købte og solgte til Hevia I/S, en anpartsstald, som min kone er med. De har haft mange rigtig gode heste gennem årene, bl.a. Mano og Robin Laser, og det var dengang vi for alvor begyndte at satse på unghestene.

– Vi har imidlertid også mange andre ungheste for forskellige hestejere og jeg har i den forbindelse været heldig at have nogle hesteejere som bl.a. Hevia, Claus Kolin og Lindhardt Jensen, som er parat til at investere ret mange penge i spændende ungheste. Men der bliver så også satset stenhårdt på årgangsløbene og de fleste af hestene bliver solgt efter 4-årsssæsonen. Vi har selvfølgelig også heste, der starter i de almindelige løb, men det “flytter” ikke rigtig noget med førstepræmier på 5-6.000 kroner, så vi er meget fokuseret på årgangsløbene.

– Det er jo ikke alle heste, der er gode nok til at være med helt fremme i årgangsløbene, men det er vigtigt at de får chancen og for nogle hesteejere, betyder det også meget bare at være med i de store løb for at få spændingen.

Fine 2-åringer
Kaj Jensens stald omfatter som nævnt bl.a. 11 2-åringer, hvoraf Angelina (ENS Snapshot) allerede har vundet løb.

– Angelina starter igen søndag på Lunden og det er en rigtig skrap 2-åring, som jeg venter mig meget af, siger Kaj.

– Ares (Chipmate), Armani Hyrdehøj (Great Challenger) og Anakin S M (Leonardo Grif), som vi lige har købt, er også nogle fine heste med stor kapacitet. Derudover har jeg yderligere tre heste, som er ved at være klar til prøveløb, så alt i alt tegner vores 2-åringer meget lovende.

– 3-åringerne har været lidt mere store og tunge, men der er alligevel nogle stykker med et rimeligt stort potentiale, bl.a. Valokaja Hindø (Great Challenger). Han skuffede dog i Jydsk 3-årings Grand Prix, men det ser desværre ud til at han har noget virus på vej.

“Jeanette betyder alt”
Kaj Jensen har ti fastansatte medarbejdere på Hovhedegård, men den vigtigste medarbejdere er ubetinget hustruen Jeanette.

– Jeanette har jo fuldtidsarbejde som skolelærer, men gør også et kæmpe stykke arbejde med hingstestationen. Uden hende kunne vi ikke drive Hovhedegaard som hingstestation, fastslår Kaj.

– Jeanette stor for alt det administrative omkring bedækninger, regnskab m.m., men derudover har vi også en fuldtidsansat dyrlæge, Claudia Vich Cortes, så jeg kan nøjes med at bruge al min fritid på hingstestationen.

– Vi har i år bedækket/insemineret tæt på 200 hopper, hvilket er lidt mere end i fjor, men vi er også heldige at have bl.a. Great Challenger, der er fuldtegnet år efter år. Vores to andre opstaldede hingste, From Above US og Blue Mac Laid, har bedækket hhv. ca. 45 og ca. 20 hopper i år.