John Køhler

Navn John Køhler
Adresse Prins Haralds Allé 170
Postnr./by 5250 Odense SV
Telefon (privat)
Mobil 21 35 25 13
Mail rinakohler@hotmail.com
Hjemmeside
Født 27. juli 1955
Trænerstart 5. september 1979
Hjemmebane Fyens Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Copenhagen Cup (Hairos)

Med næsten 2100 sejre er John Køhler en af dansk travsports mest vindende trænere gennem tiderne.

Der er løbet meget vand i åen siden John K. Hansen i 1987 indskrev sig i travsportens historiebøger som den første rent danske vinder af Copenhagen Cup med Hairos, men den fynske træner er her stadig og senere på året kan han fejre 35-års trænerjubilæum.

– Dengang jeg startede fik jeg at vide, at jeg var helt skør når jeg ville travtræner – dét kunne man ikke leve af – men jeg håber da at holde til 40-årsjubilæet, griner John Køhler, der stadig præsenterer sig som “John K” når mobilen ringer selvom det efterhånden er en del år siden, at efternavnet Hansen – i forbindelse med ægteskabet med hustruen Rina – blev sløjfet.

I travsportskredse vil han dog altid være mest kendt som John K. og under dét navn havde han sin “storhedstid” i 80’erne og 90’erne, hvor det blev til 14 trænerchampionater på hjemmebanen og talrige storløbssejre, bl.a. Dansk Trav Kriterium med Levelet Tax.

De senere år er der blevet længere mellem sejrene – i fjor vandt John Køhler 11 løb – men antallet af heste i fast træning er faldet betragteligt. I øjeblikket står der således kun syv heste på træningslisten.

– Vi forsøger at overleve, men det er ikke så nemt som det HAR været, siger John, som i mange år altid havde omkring 30 heste i træning på Fyens Væddeløbsbane.

– På et tidspunkt startede vi omkring 30 heste på en løbsdag, incl. forspændingsheste, men nu hører til sjældenhederne hvis vi starter fem. Forskellen fra dengang og i dag er, at for hver gang en  hesteejer forsvinder, kommer der ingen nye og de eksisterende hesteejere tøver ofte med at investere i nye heste. Sådan er dét bare, men det er jo også dem, der betaler regningerne uanset hvordan man vender og drejer det.

Reklamehesten på vej tilbage
John Køhlers bedste hest i de senere år har afgjort været tyskfødte Incanto, der har imponeret talrige gange, bl.a. med et par sejre på Jägersro, men den nu 7-årige hingst har det sidste halvandet år været plaget af skader og ikke startet siden 21. maj i fjor.

– Incanto fik en seneskade i efteråret 2012 og skaden brød desværre op igen efter en start på Jägersro, hvor han var meget tam, men vi tror og håber stadig på, at han kommer tilbage på et tidspunkt, siger John.

– Incato har været nede i Tyskland for at få sprøjtet stamceller ind i scenen og det ser rigtig godt ud. Han skal til Tyskland igen i slutningen af april for at blive scannet, så afhængig af hvad dyrlægen siger, kan vi forhåbentlig begynde at skrue lidt op for træningen. Rina træner i øjeblikket stille og roligt med ham og jeg synes benet ser forrygende godt ud, så jeg er optimist. Måler er at få Incanto til start igen i juli måned og jeg er stadigvæk overbevist om, at hvis han holder, kommer han til at tjene mange penge.

Lækker 2-åring
Stalden tæller pt. en enkelt 2-åring, Andy Class (Mikro Mesh), der er første afkom efter den gode hoppe Jubilee Class.

– Andy Class er en lækker hest, der gik 1.40 den sidste kilometer i sit seneste arbejde, så jeg tror på at han bliver startklar som 2-års, siger John Køhler, som også har to 3-åringer på staldlisten:

– Vamos Lavec (Hövding Lavec), der er helbror til Sonny Boy Lavec, er klar til prøveløb inden længe og ikke langt fra at være startklar. Jeg tror faktisk han bliver bedre end storebroderen – travet flyder bedre og det er en hest, vi har en del forventninger til.

– Why Not Jo (The Liquidator) er stor og lidt tung, men han er begyndt at slppe sig og jeg har kørt 1.30/1000 meter med ham, så det lysner trods alt for ham, slutter John Køhler.