Jeppe Juel

Navn Jeppe Juel
Adresse Vilstedvej 180
Postnr./by 9670 Løgstør
Telefon (privat)
Mobil 40 14 31 40
Mail abn@ofir.dk
Hjemmeside jeppe-juel.dk
Født 28. august 1975
Trænerstart
Hjemmebane NKI Racing Arena Aalborg
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Copenhagen Cup (Wishing Stone)

Jeppe Juel vader i succes både som træner og kusk, og med stalden fuld af en kombination af garvede stjerner og talentfulde ungheste, har den rapmundede Aalborg-træner noget at ha’ optimismen i.

De sidste fem-seks år har det kørt som i olie for Jeppe Juel, som fik det helt store gennembrud i 2012 med sejren i Copenhagen Cup, og den 38-årige nordjyde har forlængst etableret sig som et af dansk travsports helt store navne.

Udover at være en fremragende kusk – Jeppe Juel er faktisk den eneste dansker, der kan prale af en sejr i Nordisk Mesterskab for Travkuske og har desuden én gang vundet DM for Travtrænere – er han også en meget dygtig træner, og succes avler som bekendt succes.

Primo august står der således 42 i stalden på gården i Vindblæs sydøst for Løgstør, heriblandt ikke færre end 12 2-åringer, så man må formode at det er en tilfreds træner, der indleder Derbymåneden?

– Jo, det går OK, selvom jeg hele tiden finder ting, jeg vil lave om på – ting, jeg vil “rykke rundt på” – men det går rimelig godt, indleder Jeppe Juel på bedste nordjyske manér.

– Jeg synes vi har god grund til at være tilfreds. Stelton (Dream Vacation) har vundet næsten alle de store 5-årsløb i Norden og Orali (Great Challenger) har vundet Copenhagen Cup – eller dvs. jeg går da ud fra, at han får sejren eftersom den franske hest er testet positiv i både A- og B-prøven. Ellers stopper jeg sgu med at gå til trav!

Orali har i øvrigt ikke startet siden Copenhagen Cup. Hesten skulle som bekendt have startet i Oslo Grand Prix den 8. juni på Bjerke, men måtte udgå efter opvarmningen pga. en hovbyld.

– Det udviklede sig desværre til en hovsprække og vi har døjet en del med at få det til at hele, men Orali er nu begyndt at træne igen og træner rigtig godt, så det er ihvertfald positivt, siger Jeppe.

– Vi vil jo gerne ha’ ham ud i nogle af de store løb og har bl.a. en stående invitation til Åby Stora Pris (16. august) og Masters-finalen på Lunden (14. september) er også en mulighed, men vi må lige slå koldt vand i blodet indtil vi ved om han er 100% klar.

Stelton mod Jubilæumspokalen
Stelton er uden tvivl Team Juels næste store internationale stjerne. Hesten har allerede vundet flere større løb i Danmark, Norge og Sverige, og selvom det blot blev til en sjetteplads i den seneste start i stayerløbet på Jägersro på Hugo Åbergs-dagen, var Jeppe Juel rigtig godt tilfreds med sin hest.

– Jeg var skuffet over ham på Jarlsberg, men det var min skyld, at jeg meldte ham i et helt håbløst løb på Jägersro. Jeg skulle ha’ valgt 5-årsløbet i stedet, men selvom han var på en fuldstændig umulig opgave, sluttede Stelton forrygende af og kom trods alt hjem på 1.14,2/3180 meter, siger Jeppe, som efter løbet modtog en invitation til det svenske storløb Jubileumspokalen på Solvalla onsdag den 20. august.

– Jubileumspokalen var et af årets store mål og jeg håber han lever op til mine forventninger og gør en god figur, så vi kan sætte overliggeren endnu højere næste gang.

– Stelton har taget løbet i tirsdags godt og passer sin træning helt som vanligt, dvs. han træner som alle mine andre heste ca. fire gange om ugen. To gange går de et hårdt arbejde og to gange et lidt lettere arbejde. Han virker til at være blevet en “hård hund” efter at han er blevet hærdet i de løb han har været med i.

Open på vej mod toppen
En anden af Team Juels mange fine heste er Open (Sugarcane Hanover) – Jeppe Juels seneste af i alt tre Mesterskab for Danmark-vindere, der senest satte ny rekord 1.10,8a/1609 meter tirsdag aften på Jägersro.

– Det blev et meget “mystisk” løb, hvor vi kom til at sidde i ryg på en hest, der faldt helt sammen på bagerste langside, men Open sluttede reelt af og skal nok klare sig fremover. Måske ikke på samme niveau som Stelton og Orali, men han er på vej op blandt de fem bedste i Danmark. Han skal bare ud igen når vi finder en passende opgave, konstaterer Jeppe Juel, som har nyt om to af sidste års Derbyfinalister:

– Spikeld (Super Arnie) var lige ved at være klar igen, da han fik en kraftig infektion og noget halsbetændelse. Han har fået lov til at komme ovenpå igen og gik et arbejde i mandags, hvor jeg kørte 1.13/1000 meter med ham. Han virker klar igen og starter inden for 14 dage.

– Snappy Rose (Dream Vacation) fik en kraftig infektion og problemer med et ben efter sæsondebuten og fik derfor pause. Han vandt så sit comeback, hvor han gik fantastisk og starter igen mandag på Halmstad.

“Creme de la creme”
For et par år siden udtalte Jeppe Juel noget i retning af, at han ikke forstod hvorfor hesteejerne ikke stod i kø udenfor stalddøren for at få deres heste i træning – og nu er det tilsyneladende lykkedes at få “overbevist” en del hesteejere om, at Jeppe Juel kan andet end at træne familiens egne heste.

Staldlisten omfatter således godt 40 heste og det er trods alt ikke så ringe endda …

– Jeg ved jo godt, at jeg nogle gange er lidt hård og bombastisk i mine udtalelser, men det er fordi jeg brænder så meget for det jeg laver og jeg får sgu også noget tilbage i hovedet engang imellem, griner Jeppe, som bl.a. har 12 2-åringer i stalden, hvoraf kun Alone Star (Dante Hanover) har startet. Hesten var nummer fire i tirsdagens første 2-årsløb på Jägersro i fornemme 1.15,8a/1609 meter – 1,5 sekund hurtigere end Amalie Bork, der vandt det efterfølgende 2-årsløb.

– Alone Star fik jeg fra Pauli Andersen for kun tre uger siden, så det er deres fortjeneste, at han er så god, fastslår Jeppe, som på nuværende tidspunkt ikke vil fremhæve nogle af staldens øvrige 2-åringer.

– Jeg er ikke så forhippet på at få dem ud som 2-års. Jeg vil hellere bygge dem op og hærde dem lidt mere, men overordnet set indeholder denne her årgang utrolig meget talent og jeg forventer faktisk, at mine 2-åringer på længere sigt kommer til at præstere ligeså godt som S-årgangen hvis de undgår uheld. Det er “creme de la creme”.

Langtidsskadet årgangsstjerne
Team Juels 3-åringer har hidtil ikke vist det store, men så kan Jeppe Juel i stedet glæde sig over at være fast kusk bag nogle af Peter Jensens fine 3-åringer, bl.a. U S Male E P og Verify Dust, som han skal køre i hhv. Jydsk 3-årings Grand Prix og Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix næste søndag.

– Jeg mener dog, at vi selv har en af årgangens tre bedste hopper i Wallstreetmadonna (Was It A Dream), men hun har desværre ikke startet siden december måned pga. en skade. Hun går i øjeblikket på græs, men kommer tilbage i træning om tre uger, siger Jeppe Juel, som formentlig også skal køre Peter Jensen-trænede Tango Vang i en evt. Derbystart. Parret var senest nummer to i Jydsk 4-årings Grand Prix.

– Ja, det bliver nok sådan efter Tripolini V J (Archduke Kemp) er løbet ind i lidt problemer. Han var rigtig fin i Jydsk 4-årings Grand Prix Consolation, hvor jeg imidlertid kørte et møgløb. Han måtte efterfølgende udgå på Falster, hvor jeg kunne mærke, at han ikke var sig selv i opvarmningen. Det viste sig, at han døjede med nogle halsproblemer og vi fik ham heldigvis slettet, men han træner normalt igen.