Jens Simoni

Navn Jens Simoni
Adresse Frederiksborgvej 201 A
Postnr./by 3450 Allerød
Telefon (privat) 48 16 09 08
Mobil 26 23 86 25
Mail jens@teamsimoni.dk
Hjemmeside www.teamsimoni.dk
Født 21. september 1968
Trænerstart 1. januar 2003
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Aalborg Store Pris/Dansk Avlsløb (Frøkjærs Jeans)

I fredags vandt Jens Simoni to løb på Fyn og håber, at lykken nu vender efter en mildt sagt uheldig start på sæsonen.

– Ja, det var også på tide, siger Lunden-træneren, som efter 27 staldsejre og 602.000 kroner i indkørte præmier i fjor foreløbig kun er noteret for tre sejre og 102.000 i år i 80 starter.

– Jeg har da også gået og spekuleret over, hvad der er gået galt. Jeg ved jo godt det går op og ned i denne her branche, men alligevel …

– Sidste år havde jeg en masse heste, som gjorde det godt, men på et eller andet tidspunkt skal de jo ha’ pause, bliver syge eller måske når de bare deres “loft” og det er nok det, der er sket.

– Men jeg håber det, at det vender nu. Jeg synes faktisk, at staldens heste har været godt gående igennem længere tid og føler, de er mere klar nu. Samtidig har vi også haft pæn succes med Ragpac, Slim Shady og Okruzek Simoni i monté, som jeg ellers ikke har gjort det så meget i tidligere, men det virker til at de trives med dét og det er ret vigtigt for de ældre heste, siger Jens Simoni.

“Ikke langt fra at blive godkendt”
Jens Simonis stald tæller pt. 19 heste, heriblandt tre 2-åringer, hvor træneren har størst forventning til Amerian (Amer I Can).

– Amerian er ikke ret langt fra at blive godkendt. Jeg havde meldt den i fremvisningsløbet på Lunden, men måtte slette den fordi den var lidt temperamentsfuld, men den speeder klart bedre end 1.20 og jeg prøver nok at “trykke lidt den” for at få den klar som 2-års, siger Jens, som til gengæld først forventer de to øvrige 2-åringer, Ambassador (Harlan Strømline) og Apollo Simoni (Demilo Crown) til start næste år.

Staldens eneste 3-åring er svenskfødte Cash Only S (Spotlite Lobell), der var tæt på at miste livet tidligere på året.

– Den går ude hele døgnet sammen med et par andre heste og en aften var den brudt ud gennem hegnet, så de var på “springtur” hele natten. Cash Only S løb desværre ind i en bil, der blev totalskadet, men hesten slap mirakuløst uden ret mange skrammer. Heldgvis ramte hesten i passagersiden – ellers kunne det være gået endnu værre. Hesten var klar igen efter et par måneder og er faktisk en ret så fin hest, der pt. træner efter 1.24/2000 meter, men den er jo blevet sat lidt tilbage og kommer først til efteråret, siger Jens.

Blandt 4-åringerne fremhæver Jens vallakken T Bird (Timberland), der er ubesejret i to starter, men som ikke har startet siden begyndelsen af januar måned.

– T Bird er blevet opereret i begge forknæ og har stået hjemme hos ejeren i 2½ måned, men har gået på skridtbånd den sidste måneds tid og er en rigtig lille kriger, som jeg glæder mig til at få tilbage. Jeg skal hente ham om 10-12 dage og derefter går der nok et par måneder inden han er klar til start igen, siger Jens Simoni, som har alle sine heste opstaldet på træningscentret Kirkebakkegård i Lystrup vest for København.

– Vi har nogle fantastisk fine forhold på gården (KLIK HER) og jeg kan bedstemt ikke ønske mig mere, siger Jens, som – sammenlignet med mange af sine trænerkollegaer – har en lidt anderledes indgangsvinkel til travsporten, idet han er uddannet elektriker og først fik amatørlicens samtidig med at han arbejdede med sit fag.

Senere blev han ansat hos Max Nielsen og derefter Axel Jacobsen, inden Jens Simoni i 2003 tog springet som selvstændig – fortrinsvis pga. årgangsstjernen Frøkjærs Jeans, som bl.a. vandt Aalborg Store Pris og Dansk Avlsløb med Jens Simoni i sulkyen.

Det blev også til sejr i et løb i Frankrig med 278.000 kroner i førstepræmie, hvorefter Frøkjærs Jeans – som indtil da var ejet af bl.a. Jens Simoni’s storebror, Peter Simoni – blev solgt til Flemming Velin (angiveligt for 3 milioner kroner) og skiftede træningskvarter til Axel Jacobsen.

Fremtiden er usikker
Som de fleste andre aktive inden for dansk travsport, tænker Jens Simoni meget på fremtiden, som den kan komme til at se ud hvis politikerne får “held” til at gennemføre de meget omfattende nedskæringer i bevilligerne til hestesporten.

– Jeg kan slet ikke se hvordan vi skal overleve, siger Jens.

– Vi får mindre og mindre at køre om og det bliver sværere og sværere at få hestene til start, ihvertfald på Sjælland, og jeg frygter at vi mister endnu flere af de små hesteejere.

– Jeg er glad for, at jeg har min uddannelse som elektriker og er mere og mere “bange” for at jeg kommer til at bruge den, hvis der ikke snart sker noget drastisk. Men jeg vil jo helst ikke. Jeg brænder for travsporten som alle andre, der er tossede nok til at forsøge at leve af det, så selvfølgelig håber jeg at sporten overlever.

– Jeg ikke typen, der har lyst til at hælde vand ud af ørene og virke alt for negativt, men et af problemerne er, at jeg ikke har hesteejere, der har penge til at investere i en masse ungheste og jeg synes de “jævne” heste, der er med til at holde hjulene i gang til hverdag, bliver glemt i det her spil. Det er er meget fint at vi får Masters-finalen til Danmark, men det er ikke så fint når det tydeligvis går ud over de almindelige hesteejere, der trods alt støtter op om travsporten året rundt, slutter Jens Simoni.