Henrik Lønborg

Navn Henrik Lønborg
Adresse Langelinie 84, Herskind
Postnr./by 8464 Galten
Telefon (privat) 86 95 41 37
Mobil 20 48 05 95
Mail trav.lonborg@mail.dk
Hjemmeside www.staldlønborg.dk
Født 12. november 1959
Trænerstart 1. juni 1984
Hjemmebane Jydsk Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Trav Derby (Wee Hjordal)

Henrik Lønborg er tredje generation i et af dansk travsports store travsportsfamilier og har forlængst overgået sin far, Vagn “Futter” Lønborg, hvad angår sejre – alligevel er han ikke helt tilfreds med resultaterne når han ser tilbage på de første 30 år som selvstændig træner.

Som søn af legendariske Vagn Lønborg er Henrik Lønborg født ind i travsporten og slog tidligt sit navn fast med syvtommersøm bl.a. med sejr i BT’s Jockeymesterskab og selvfølgelig flere jockeychampionater på hjemmebanen.

Som træner og ikke mindst kusk/catchdriver har “Mads” vundet stort set alt i dansk travsport: Derby og Kriterium med Wee Hjordal, Dansk Opdrætningsløb med Antonio V, Mesterskab for Danmark med Rudolf Le Ann, Jydsk 4-årings Grand Prix med Ove Hust osv. osv.

På hjemmebanen har Henrik Lønborg altid stået lidt i skyggen af Birger Jørgensen, men det er alligevel blevet til to trænerchampionater (1990 og ’91), men på trods af en imponerende karriere – der hidtil har budt på næsten 2.800 sejre – er den 54-årige Århus-træner ikke heeelt tilfreds …

– Set i bakspejlet synes jeg ikke jeg har gjort det godt nok. Der er mange ting, der burde have været bedre – tingene er ikke lykkedes helt som jeg kunne have ønsket det, indleder Henrik Lønborg.

– Det er ikke for at være utaknemmelig for jeg HAR selvfølgelig oplevet rigtig mange ting inden for travsporten og været med i toppen i mange år, men hvad angår årgangsheste, er der lidt for mange, der af forskellige årsager ikke har levet op til mine forventninger – og årgangsløbene er trods alt en vigtig del af det at være travtræner.

– Super H T er det seneste eksempel på en hest, der ikke har nået det hans kapacitet rækker til. Ja, han har da vundet over en halv million og i glimt vist, at han tilhører årgangens top, men lige nu døjer han f.eks. med en sceneskade og har overhovedet ikke trænet på denne side af nytår.

– Han blev scannet for to måneder siden og skal scannes igen om en uges tid, og på et tidspunkt får vi forhåbentlig grønt lys til at kunne begynde træningen igen. Lige nu går han udelukkende på fold og det har lange udsigter for Super H T Bygs vedkommende.

– I den forbindelse tænker jeg tit på noget, Stig H. Johansson sagde, da vi mødtes i forbindelse med et løb i Gelsenkirchen, hvor jeg kørte Rudolf Le Ann. Jeg havde hørt at flere svenske trænere gav hestene noget for at styrke immunforsvaret og spurgte Stig H. om det var noget han benyttede til sine heste, men det var ikke tilfældet. Han sagde bl.a. at de heste, der ikke tager imod diverse skader og småskavanker, er de heste, der er stærkere end alle andre og det er den vigtigste årsag til at de bliver så gode.

2-åringerne træner bedre end 1:30
Henrik Lønborgs stald tæller pt. 21 heste, heriblandt tre 2-åringer, der alle har evner over gennemsnittet.

– A New Super (Great Challenger) er helsøster til Super H T Byg, men er desværre blevet sat ca. tre måneder som følge af en operation for mus, siger Henrik Lønborg.

– A Delicious One (Make It Happen) træner rigtig godt og kan pt. bedre end 1.30. Det samme gælder Asterix M, der er lillebror til Solstrålen, og uden uheld regner jeg med at de begge kommer til start som 2-års. Alle mine 2-åringer er bedre end dem jeg normalt har.

I næste årgang finder man bl.a. Vanilla Lønbo (Great Challenger), som Henrik fortæller en sjov lille historie om:

– Vanilla Lønbo ejes af Anders og Pia Andersen. Anders var som dreng kæmpestor fan af min far, og det er “gået i arv” til mig. Det var ham, som i sin tid startede anpartsstalden omkring Mozart og da han fik et sted, hvor der var mulighed for at opdrætte travheste, fik han lov til at låne hoppen Mødes På Pitstop af Heidi. Aftalen var at han skulle beholde føllet, mens Heidi kom til at stå som opdrætter og fordi Anders var så stor fan af min far, fik han lov til at døbe hesten Lønbo, som mine forældre brugte i sin tid til deres opdræt. Vanilla Lønbo blev godkendt den 16. marts og det er en hest, vi har nogle forventninger til, siger Henrik, som giver stalden to andre 3-åringer flg. ord med på vejen:

– Viola Secret (S J’s Photo) blev godkendt den 8. marts, men skuffede os lidt i prøveløbet. Det viste sig at hun havde en ømhed og hun har derfor fået lidt pause, men har trænet godt og forventes til start om ca. to måneder.

– Wozniacki Simoni bliver nok ikke ligeså god som sin navnesøster, men er egentlig en hest med et rigtig stort potentiale. Hun vandt sit prøveløb på Fyn, hvor hun sad udvendig det meste af vejen, og starter første gang den 18. april.

God kapacitet, men …
Henrik Lønborg har vundet Dansk Hoppe Derby en gang tidligere med Alfa GT, men det bliver svært at gentage sejren i år, hvor Århus-trænerens pt. bedste kort er Touch Of Babe (The Liquidator), der aldrig har levet op til forventningerne som første afkom efter sejrshoppen Jlo Monsterbabe.

– Touch Of Babe er en såkaldt “nyreslagshest” med store muskelproblemer. Hun er utrolig svær at træne, men har egentlig god kapacitet. Vi håber selvfølgelig at det løsner sig, så hun kan være med i årgangsløbene, men det er lidt op ad bakke, siger Henrik Lønborg, som glæder sig til endnu engang at være med i DM for Travtrænere, der indledes lørdag den 17. maj på hjemmebanen med finale dagen efter i Aalborg.

– Jeg har indtil videre fire sølvmedaljer og har vist været på podiet halvdelen af de gange jeg har været med i DM, så det er noget jeg altid ser frem til, slutter Henrik Lønborg, som i fjor blev nummer tre bag Bent Svensen og Knud Mønster.