Gordon Dahl

Navn Gordon Dahl
Adresse Asselkærvej 7, Hvidbjerg
Postnr./by 7860 Spøttrup
Telefon (privat) 97 53 36 02
Mobil 21 62 93 31
Mail tina@staach.dk
Hjemmeside
Født 15. september 1964
Trænerstart 1. januar 1994
Hjemmebane Skive Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Trav Derby (Esterel Sunset) og E3-finale (Esterel Sunset)

Gordon Dahl har fejret mange triumfer i sine 20 år som travtræner, men på trods af over 20 heste i stalden har han valgt at søge job uden for travsporten.

Mark Twain sagde engang: “Rygterne om min død er stærkt overdrevet” og lettere omskrevet er rygterne om Gordon Dahls exit som professionel travtræner også overdrevet, om end det ikke går helt så godt som tidligere.

– Jeg har fået arbejde som lagerarbejder på et slagteri i Herning – det er på nathold (mandag til fredag kl. 22.30-05.30), hvor jeg i øvrigt arbejder sammen med Leif Jokumsen (tidl. Skive-træner) og det passer mig fint, da jeg kan kombinere det med at være på banen mandag, onsdag og lørdag, siger Gordon Dahl, som pt. har 27 heste på træningslisten og det er vel egentlig ikke så ringe endda?

– Nej, det er som sådan fint nok, men man skal bl.a. lige huske på, at jeg selv har 1/3 i de heste, der ejes af Larsen & Villadsen I/S, så for de 10 heste får jeg jo ikke den maksimale træningspris.

– Overordnet set vil jeg dog vove den påstand at maksimalt fem danske travtrænere reelt tjener penge på deres virksomhed. For alle os andre løber det måske kun lige rundt, men heller ikke mere end det.

– Der er dog andre ting, der spiller ind i den sammenhæng. Jeg har stor respekt for de tiltag, som Henrik Friis & Co. har gang i, men det bliver jo ikke altsammen lavet i morgen og jeg er sikkert ikke den eneste, der er lidt utålmodig.

– Desuden mener jeg, at det er forkert at man bare går ud og “kapper hovedet” af Billund og Falster. Som jeg ser det er det kun begyndelsen, da man formentlig vil centralisere hestesporten om de fire største byer – København, Odense, Århus og Aalborg – og på længere sigt tror jeg også at Skive Trav er i farezonen. Det er bare en fornemmelse jeg har, og det er en anden af grundene til at jeg har taget et civilt job uden for travsporten.

Da Gordon Dahl havde mest travlt i 90’erne stod der 75 heste i stalden.

Storløb på stribe
Efter en rimelig succesfuld karriere som jockey hos bl.a. Jørn Laursen startede Gordon Dahl som selvstændig 1. januar 1994 og gennem årene har han vundet et utal af storløb i ind- og udland, bl.a. Dansk Trav Derby med Esterel Sunset – der også vandt E3-finalen i Sverige – Dansk Trav Kriterium med Ambition, Dragon Flamingo og Eddie Skov, Jydsk 4-årings Grand Prix med Come On Flamingo, Grand Circle 4-års Championat og Jydsk 3-årings Grand Prix med Eddie Skov og Jydsk 2-årings Grand Prix ikke færre end fem gange – senest med U S Snapshot.

Sidstnævnte har dog ikke startet fjerdepladsen i Dansk Opdrætningsløb den 11. oktober i fjor – og der går yderligere en måned eller mere før vi igen får U S Snapshot at se på banen.

– I januar måned fik U S Snapshot en skade, som vi egentlig har kæmpet med siden,siger Gordon Dahl.

– Han fik en blodansamling, der sad mellem nogle ledbånd og som måtte fjernes med et operativt indgreb. Ikke noget alvorligt, men det gjorde alligevel, at hesten blev sat noget tilbage – og da jeg skulle begynde at træne igen, gik han meget underligt. Nærmest som om han var fuld.

– Jeg fik så hesten undersøgt af diverse dyrlæger, som ikke kunne finde fejlen, og i samråd med Henrik Poulsen blev vi så enige om at jeg skulle prøve at kontakte en kiropraktor i Himmerland. Han fandt også nogle fejl, som gjorde at hesten blev bedre, men U S Snapshot er endnu ikke 100 %.

– Derfor besluttede vi at kastrere ham – han blev faktisk kastreret i går – og så håber vi, at det kan give det sidste.

– Jeg håber U S Snapshot er klar til comeback medio september og jeg håber inderligt, at vi får ham klar til Kriteriumsprøverne (28. september). Det er en utrolig kapabel hest, som forhåbentlig kan komme tilbage for fuld styrke næste år, men nu må vi se.

“Skal ha’ mere styr på temperamentet”
Gordon Dahl er også manden bag en anden af de allerbedste 3-åringer herhjemme, Wishing Boy (ENS Snapshot), der har indledt karrieren på imponerende vis med syv sejre i ni starter. Sidst på Axevalla blev det dog til galop, men det var der en forklaring på.

– Wishing Boy sad i ryg på førerhesten, der pludselig gik kold, og iflg. kusken (Thomas Uhrberg, red.) tabte han en tåvægt – hesten går ret tungt balanceret – da han ville trække ud til angreb, så det blev desværre til galop, siger Gordon.

– Intet negativt at sige om hesten, der efterfølgende har trænet for fuld styrke. Wishing Boy starter formentlig næste gang i Derbyweekenden. Han har haft en periode med lidt tætte starter og det har gjort, at han er blevet lidt for tynd, så han har fået lidt løbspause.

– Wishing Boy har jo været slettet i både Jydsk 3-årings Grand Prix og Kriteriet, men næste år opretholder han engagement i alle årgangsløbene. En af de ting, vi skal arbejde lidt på er hans temperament. Han har det med at blive lidt for “tændt” når han sidder i spids, som vi så det forrige gang i Århus, og det kan gå på sprint, men ikke i de længere løb og det er altså det vi skal arbejde med at forbedre.

Det største talent som 2-års, men …
Stalden tæller yderligere en håndfuld 3-åringer, hvoraf Gordon Dahl især har lidt forventninger til den endnu ustartede VM Viking Cup (Classic Photo).

– I fjor var VM Viking Cup nok det største talent af mine 2-åringer, men han fik desværre en skade, som gjorde, at vi måtte stoppe. Ejeren fik ham efterfølgende løb og begyndte selv at træne, men hesten er lige kommer tilbage i træning og træner faktisk rigtig godt. Jeg regner med han kommer i prøveløb omkring 1. oktober, siger Gordon Dahl.

– En anden hest jeg venter mig en del af er Walk On Water (Stand Strong), der er lillebror til bl.a. Max Hugo (1.12,6a-1,1 mill. SEK) og yderligere et par fine heste i Sverige, men det er moderen hidtil eneste afkom i Danmark. Den træner godt, men er en kæmpe stor hest, der lige skal ha’ det hele til at følge med. Han er godkendt, men bliver først klar til start i oktober måned. På længere sigt bliver det en god hest.

Topafstammede 2-åringer
Gordon Dahl har desuden 13 2-åringer, hvoraf kun Alabama (Double Player) har startet på nuværende tidspunkt.

– Men jeg vi har nogle ret interessante 2-åringer, bl.a. Ankerstjerne M T (Diesel Don), der desværre måtte slettes i debuten pga. en blødning i halsen. Den er dog klar igen og det er en hest, jeg forventner mig meget af. U S Snapshots helsøster Amaretto (ENS Snapshot) er også en hest, der kommer til at gøre det godt, siger Gordon.

– Vi har fire 2-åringer, der skal i prøveløb på lørdag, bl.a. en lillesøster til Politiken, Almas (ENS Snapshot), så alt i alt mange spændende heste, men de er bare lidt senere end de plejer.