Gitte Madsen

Navn Gitte Madsen
Adresse Hedegårdsvej 68
Postnr./by 7323 Give
Telefon (privat) 76 70 18 68
Mobil 31 70 44 04
Mail team.gitte.madsen@gmail.com
Hjemmeside www.trav-traener.dk/gitte
Født 28. august 1959
Trænerstart 1. april 1994
Hjemmebane Billund Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Trav Derby (Magic Sisa)

Som den eneste kvindelige travtræner har Gitte Madsen vundet Derby med Magic Sisa og har generelt haft stor succes med mange fine heste, men i år har der været ret stille omkring “Fru Madsen” – indtil i onsdags, hvor stalden snuppede tre sejre på hjemmebanen.

– Ja, det er heldigvis begyndt at gå den rigtige vej og jeg synes faktisk, at hestene også gjorde det godt i april måned og viste, at de sagtens kan være med, siger Gitte Madsen.

Flere år indkørte stalden langt over 1 million kroner, men de sidste par år er det “kun” blevet til ca. 400.000 kroner – og i år skulle vi frem til den 7. maj før Team Gitte Madsen passerede de første 100.000 kroner i indkørte præmier.

– Det startede for et par år siden med at nogle heste fik noget virus og siden er det egentlig bare gået slag i slag. Man kunne ikke mærke noget på dem før de startede, og så går de fuldstændig kolde og det tager lang tid før de er klar igen. Sådan var det igennem meget lang tid og det var meget frustrerende – man kan jo heller ikke medicinere sig ud af det, så det var bare at vente, siger Gitte.

– Men nu synes jeg det ser lyst ud igen. Hesten er friske og der er en del ungheste på vej, så – “7-9-13” …

Lord Jaycee mod Breeders Crown
En af øjeblikkets bedste heste i Gitte Madsens stald – der pt. tæller 27 heste – er 4-årige Lord Jaycee (Othello Vivant), der har vundet sine to første starter for sin nuværende træner efter fine præstationer. Senest onsdag eftermiddag i Billund, hvor den tyskfødte hingst sejrede overlegent i rekordtiden 1.15,2a/1900 meter efter en stærk afslutning.

– Lord Jaycee er en fantastisk hest, som endnu ikke har gjort så mange starter, men han laver absolut ingenting når han starter. Jeg har aldrig haft en hest, der kun har 14 i puls 10 minutter efter et løb, og man kan kun drømme om hvor langt han rækker, siger Gitte.

– Han skulle bl.a. være meldt i Breeders Crown for 4-åringer i Tyskland og Grosser Preis von Deutchland, men jeg har ikke selv kunnet finde detaljerne, så det har jeg bedt dem undersøge i Tyskland. Under alle omstændigheder synes jeg dog lige, at Lord Jaycee skal ha’ lidt mere “hår på brystet” inden han skal ud i årgangsløb i Tyskland, så han får et par starter mere herhjemme inde vi lægger større planer.

Lord Jaycee ejes af tyske Jürgen C. Dieck, som har i alt syv heste i træning hos Gitte Madsen. Fem af disse bærer efternavnet Jaycee, der i øvrigt er en “omskrivning” af ejerens to første initialer, J.C.

– Dieck bor helt nede ved Bremen og ser kun sjældent sine heste, men vil alligevel gerne ha’ mig til at træne dem – det synes jeg er en meget stor tillidserklæring, siger Gitte.

“Stor kapacitet, men …”
Stalden tæller også fire danske 4-åringer, hvoraf Gitte Madsen har størst forventninger til Twisted La Marc og Toscana.

– Twisted La Marc (Dream Vacation) fik jeg fra Birger Jørgensen i vinter fordi han gerne ville holde den i gang, og hun har bl.a. gået en del på vandskridtbånd. Hun har haft en del problemer med muskelværdierne, men er faktisk startklar, så nu er udfordringen at finde løb til til hesten. Twisted La Marc indeholder stor kapacitet og skulle gerne ha’ et par starter inden 4-årsprøverne i Århus, så nu håber vi selvfølgelig at vi kan holde styr på muskelværdierne.

– Toscana (Up Front Larry) har været forfulgt af uheld og har slet ikke tjent de penge, som hendes kapacitet rækker til. Hun er lidt sen i udviklingen, men har masser af kapacitet. Hun har dog løbet på gode tider, men det har været op ad bakke. Sidst blev der f.eks. omstart og efter en perfekt start første gang, gik det knapt så godt anden gang. Jeg håber det snart vender.

Winnie Siem er normalt stabil
Blandt 3-åringerne stikker Winnie Siem (Hot Chili Pepper) lidt ud. Hun vandt et enkelt løb som 2-års, men sæsondebuten endte i galop.

– Ja, men hun gik faktisk rigtig godt efter fejlen og er normalt meget stabil. Winnie Siem har døjet lidt med temperamentet, men det har vi fået godt styr på nu og hun går nu i åbent hovedlag. Det er en hest, vi har ret gode forventninger til. Winnie Siem starter i morgen på Lunden, hvor jeg mener hun bør have en fornuftig chance, siger Gitte, som giver staldens øvrige 3-åringer flg. ord med på vejen:

– Vanilla Flex (Re Deit Jet) fulgtes godt med Winnie Siem i træning, men fik fik så fjernet en mus og det har sat hende lidt tilbage. Hun er klar til lidt pause.

– Unik Speed (Mr Flirt) skulle have startet i onsdags i Billund, men udgik pga. en hornkløft.

– Ashanta (de)(Abano As) holder fri.

– Feet Of Flames (s)(Federal Flex) var i prøveløb i onsdags og blev godkendt på 1.25,0/2020 meter. Det er gået lidt langsomt i begyndelsen, men de sidste to måneder er den gået frem hele tiden. En hest med fint talent, men ejeren har ikke så travlt.

– Stormy Kitten (de)(Igor Font) er klar til prøveløb.

Gitte Madsen har også fem 2-åringer i stalden, men de er ikke særlig langt fremme. De fire tyske 2-åringer skal således første starte næste år.

– A K Sisu (Make It Happen) er pt. den eneste danskfødte 2-åring i stalden. Den er lige blevet kastreret og holder fri, så det tager lidt længere tid inden den er klar, siger Gitte Madsen, som til dato har haft fem 1-åringer inde til tilkøring.

“Håber de ved hvad de gør”
Selvom Gitte Madsen i en periode var med i Trænerforeningen af 1909’s bestyrelse, har travpolitik aldrig haft hendes store interesse.

– Det gælder også det nye forlig om fordelingen af tipsmidlerne. Jeg har ikke sat mig så meget ind i det, men håber at dem, der arbejder med det, ved hvad de gør, så vi må se hvad der sker, siger Gitte, som altid har arbejdet med travheste.

– Min far havde et par heste og havde desuden i nogle år avlshingsten Tjavs opstaldet, så det var den første hest, jeg prøvede at spænde for.

– Da jeg var 16 startede jeg som staldmand på Stutteri Mariesminde (Vixi-hestene). Siden kom jeg til Ib Hansen og senere Preben Kjærsgaard, hvor jeg fik jockeylicens – men jeg fandt ud af, at det kunne man ikke leve af, så jeg fik i stedet amatørlicens og kørte som amatør i over 10 år.

Gitte Madsen vandt 16 løb – heriblandt Provinsmesterskab med Nikki Raun – inden hun 1. april 1994 startede som træner på Billund Trav.

– Jeg tænkte, at hvis det skulle være, så skulle det være nu, men jeg sagde til banen at jeg bare ville nøjes med den ene ende af stalden, hvor der var plads til syv heste. Men 14 dage senere måtte jeg også male den anden ende af stalden og siden er det jo gået meget godt, konkluderer “Fru Madsen”.