Frank Mikkelsen

Navn Frank Mikkelsen
Adresse Skolekrogen 5
Postnr./by 3740 Svaneke
Telefon (privat) 56 49 68 36
Mobil 20 42 57 42
Mail frank-mikkelsen@post.tele.dk
Hjemmeside www.frankmikkelsen.dk
Født 12. november 1958
Trænerstart 1. august 1992
Hjemmebane Bornholms Brand Park
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Bornholmsmesterskabet
(fire gange)

Frank Mikkelsen har sat sit tydelige præg på bornholmsk travsport i mere end 30 år og har sigtet indstillet på endnu et trænerchampionat på Danmarks hyggeligste travbane.

Da Bornholms Brand Park Park åbnede i 1960 var Frank Mikkelsen formentlig til trav for første gang. Hans far – nu afdøde Niels Mikkelsen – var med fra den spæde start i slutningen af 50’erne, og både Frank og lillebroderen John Mikkelsen blev hurtigt bidt af travsporten.

Tilsammen har Niels, Frank og John Mikkelsen vundet langt over 2.200 løb og i alt 17 amatørchampionater. Frank er topscorer med otte championater i årene 1982-89.

Herefter måtte han et par år se sig henvist til andenpladsen af hhv. Stefan Lind-Holm og John Mikkelsen, men så fik Frank trænerlicens og siden 1992 har han siddet solidt på “tronen” som Bornholms førende træner. I fjor blev det til 29 sejre – og dermed kan Frank Mikkelsen endnu engang se frem til deltagelse i DM for Travtrænere i maj måned.

– Ja, bestemt, det er noget jeg glæder mig til hvert år. Nu var jeg ikke med i fjor, men ellers har jeg vist været med hvert år og det er altid spændende at komme lidt rundt på de andre baner, siger Frank Mikkelsen.

– Jeg glæder mig over, at vi denne gang skal køre to dage i træk. Sidst jeg var med i DM var der jo en uge mellem løbene, så jeg måtte ud på tre lange rejser og det var lidt hårdt.

Kan sagtens få tiden til at gå
Frank Mikkelsen har ikke kørt løb siden Bornholm sluttede sæsonen den 26. oktober i fjor, men den lange pause frem til sæsonpremieren 19. april har han det fint med.

– Jeg synes ikke jeg har problemer med at få tiden til at gå. Udover at hestene skal passes og trænes hver dag, er der egentlig altid noget at se, selvom vi denne vinter heldigvis er sluppet for at rydde sne. Sidste vinder var vi lukket helt inde i flere dage, siger Frank, som bor i Ibsker mellem Svaneke og Nexø.

Stalden tæller pt. 16 heste, heriblandt tre 2-åringer, som Frank selv ejer.

– Alfred Silk (Deliberate Speed), Agat Silk (Gift Kronos) og Arnbitter Silk (Gift Kronos) træner alle for fuldt, men er ikke så langt fremme endnu. Vi har væsentlig bedre træningsbetingelser end sidste vinter, men jeg regner ikke umiddelbart med at nogle af 2-åringerne kommer til start i år. Arnbitter Silk er dog svenskregistreret, så jeg håber vi kan få ham præmiegodkendt i Sverige, siger Frank, som selv har opdrættet de tre 2-åringer.

– Jeg har desværre ingen 1-åringer, men venter tre føl i år. Tasja Hallegård er i fol v/Calvin Capar, mens Duchess Brodde og Rosa Silk er i fol ved hhv. Ogham og Farifant.

Eneste nyhed i stalden i forhold til i fjor er 4-årige Thunder Mckija (Earthquake), der forventes at være startklar i maj måned. Det samme gælder staldens eneste 3-åring, Urd Unikum (Valley Sentry).

Max Brogård klar til ny sæson
Staldens store stjerne er selvfølgelig sidste års Bornholmsmester Max Brogård (Chipmate), der i fjor havde en forrygende sæson med ni sejre og 85.000 kroner.

– Max Brogård har trænet fint vinteren igennem – for det meste i sandgrubben, hvilket han trives bedst med. Han har ikke gået nogle hurtigarbejder siden seneste start i oktober, men i løbet af en 14-dages tid går vi igang med tempoarbejder for dem, der skal starte i begyndelsen af sæsonen, siger Frank Mikkelsen.

– Han sluttede jo på toppen, men Max Brogård var godt slidt efter en hård sæson, så det passede nok fint med at give ham noget pause.