Finn M. Lassen

Navn Finn M. Lassen
Adresse Spørringvej 35
Postnr./by 8530 Hjortshøj
Telefon (privat) 86 98 97 98
Mobil 21 93 84 60
Mail Bitten-jensen@jubii.dk
Hjemmeside
Født 9. marts 1967
Trænerstart 1. oktober 1990
Hjemmebane Jydsk Væddeløbsbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
 

Finn M. Lassen har mere eller mindre sat trænerkarrieren på “vågeblus” og stortrives med jobbet som banemedarbejder på Jydsk Væddeløbsbane, men har ingen planer om at stoppe som træner.

Som det fremgår af de artikler, vi de seneste måneder har bragt på Trænerforeningens hjemmeside, har mange danske travtrænere valgt at tage arbejde udenfor travsporten for at få økonomien til at hænge sammen – en af disse er Finn M. Lassen, som de sidste to vintre bl.a. har stået for snerydning m.m. ved Skejby Sygehus. Desuden har han i ca. 1½ år også været tilknyttet hjemmebanen i Århus som banemedarbejder og samtidig driver han – i tæt samarbejde med hustruen, amatørkusken Bitten Jensen – en mindre stald med pt. 17 heste.

Det lyder måske af meget, men som Finn M. selv formulerer det: “Som jeg har det nu, har jeg det rigtig-rigtig godt!”

– Bitten havde jo i mange år sagt til mig, at jeg skulle prøve at finde et eller andet arbejde – hun kunne se jeg var stresset og jeg var stort set aldrig hjemme, primært fordi min forretning ikke er stor nok til at jeg kan ansætte en staldmand, men jeg slog det hele tiden lidt hen. Det var jo ikke det jeg ville og det var svært at acceptere, at det gik som det gjorde, siger Finn.

– Jeg var så heldig i efteråret 2012 at få tjansen med at rydde sne ved Skejby Sygehus, men kort tid efter fik jeg også tilbudt jobbet som banemedarbejder på Jydsk Væddeløbsbane. Det har sgu været lidt hårdt i perioder, men sidste vinter lykkedes det at finde en afløser til min at køre min traktor på Skejby, som jeg fortsat kunne beholde dét arbejde og samtidig være på JVB. Nu må vi se hvordan det går næste vinter, men den tid den sorg.

– Jeg må sige at jobbet som banemedarbejder er et ønskejob. Det er frihed under ansvar og først og fremmest har jeg fået lysten til at arbejde med travheste tilbage. Jeg forventer ikke at komme til at leve af at være travtræner igen på fuldtid. Konkurrencen er blevet alt for hård og mange af de heste, jeg har, kan jo ikke følge med. Jeg har altid været hård til at sortere ud i mit hestemateriale hvis de ikke fungerede, men problemet i dag er jo, at der ikke kommer en ny hest ind – og de kunder jeg har i stalden, har ikke råd til at investere i topafstammede kvalitetsheste.

– Før i tiden købte jeg masser af heste i Sverige – heste, der vel at mærke var opgivet, men som jeg fik til at løbe igen. Det har jeg altid syntes var sjovt, men det har jo nok samtidig også indirekte været årsagen til, at jeg stort set ikke har fået nogle ungheste ind. Jeg har aldrig været med i årgangsløbene, men sådan har min forretning jo været bygget op og det har i mange år fungeret godt.

– Tiderne skifter imidlertid, men jeg brænder jo stadig for travsporten og det er selvfølgelig årsagen til, at jeg aldrig slipper det helt. Nu er det dog sat lidt på “vågeblus” – men til gengæld har jeg det rigtig godt, og glæder mig virkelig til at komme hjem og træne heste når jeg har været på banen.

En solstrålehistorie
Godt hjulpet af Bitten Jensen – som foreløbig har vundet fem løb i år – har Finn M. Lassen haft en fin sæson hidtil med 11 sejre og 175.000 kroner i indkørte præmier, hvilket allerede er bedre end i fjor.

En af de heste, der har bidraget til resultatet er Tria Vrangbæk (Legendary Lover K), der i glimt har vist rigtig fin kapacitet med foreløbig tre sejre i 11 starter i år.

– Tria Vrangbæk var dårlig sidst og er blevet behandlet i en forkode, men er ellers lidt af en solstrålehistorie. Hun var opgivet, men ejeren – som er min revisor – valgte at give hende en sidste chance og hun har taget rigtig godt mod vores træning. En rigtig fin hest når det hele stemmer, siger Finn, som også har lidt forventninger til 3-årige Livi Joyful (The Liquidator).

– Livi Joyful var faktisk fin som 2-års, men udviklede sig ikke rigtig henover vinteren og var desuden uheldig at træde noget op i en hov engang i foråret. Hun har haft helt fri i to-tre måneder og jeg havde næsten opgivet den, men hun er vokset fint sammen og ser egentlig ganske godt ud nu, så jeg skal snart begynde at træne igen. Det er en stor hoppe med god fart i kroppen.