Egon Nielsen

Navn Egon Nielsen
Adresse Harekærsvej 4, St. Salby
Postnr./by 4600 Køge
Telefon (privat) 56 82 01 28
Mobil 28 22 96 19
Mail st.salby-trav@mail.dk
Hjemmeside
Født 2. december 1949
Trænerstart 1. november 1977
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Treårsstjernen (Vicky Desir)

Egon Nielsen – der om kort tid kan fejre 50-års jubilæum inden for travsporten – vandt i sidste uge årets første sejr med Strong Winner.

Sejren i tiden 1.16,0a/2000 meter kom bag på spillerne (vinderodds: 15,12), men kredsen omkring Strong Winner var ikke specielt overrasket over præstationen, selvom det var den første start i næsten et halvt år.

– Strong Winner har jo altid løbet i hård konkurrence, men det var trods alt ikke verdens bedste heste, den mødte i onsdags, så hvis man sætter sig lidt mere ind i hvad man spiller på, burde man måske ikke være så overrasket, indleder Egon Nielsen.

I fjor blev Strong Winner bl.a. forsøgt i en af Derbyprøverne uden den store succes, men hesten havde alligevel en rimelig sæson med to sejre og 47.000 kroner i indkørte præmier.

– De sidste to starter i 4-årssæsonen var han slet ikke i form, men startede kun fordi der var gode penge at køre om om han gik egentlig OK, siger Egon.

– Efter den sidste start fik Strong Winner to måneders ferie og så begyndte jeg at træne igen 1. februar. Efter en måneds tid gik det rigtig godt, men det gav desværre lidt bagslag og så måtte jeg vente endnu længere på at få ham til start igen. Det skyldes især, at han har nogle problemer med luftvejene – først var det pollen, der generede ham og nu er det alt det støv, vi har i luften efter en lang periode uden regn. Men jeg er modstander af, at man behandler for ALT – jeg mener, vi mennesker har jo også indimellem noget, der skal gå over af sig selv hvis man ikke er alt for meget generet af det, og så alvorligt føler jeg ikke det er med Strong Winner.

Strong Winner starter igen onsdag eftermiddag på Lunden.

– Jeg tror ikke det bliver nogen rigtig skrap hest, men han bør jo alt andet lige have fordel af et løb i kroppen, så nu må vi se, siger Egon om sin “reklamehest”.

Stalddreng på Amager
Egon Nielsen startede sin karriere inden for travsporten i sommeren 1963, hvor han fik job som “ungarbejder” hos Sophus Bügel-Hansen (barnebarn af Sofus Sørensen).

– Jeg havde et fritidsjob som bud hos en købmand og en dag tilbød en af kunderne mig, at jeg kunne komme i lære som lagerarbejder, men det gad jeg sgu ikke – jeg ville hellere ud på travbanen, griner Egon, som også nåede at være ansat hos Hans Bagge, Børge Grandahl, Leif Nielsen og Kurt Køppen inden han 1. november 1978 startede som selvstændig træner med stald på Skovbo.

Allerede i 1976 vandt Egon Nielsen dog sin hidtil største sejr, da han var først over stregen i i Treårsstjernen på Lunden med Ole Nexø-trænede Vichy Desir, som træneren selv havde vundet Dansk Opdrætningsløb med året forinden.

Privattræner for sin svoger
Egon har gennem årene drevet en lille, men velfungerende stald, hvor de største stjerner har været heste som Alvin Ranger, Hemigrant og Jenna.

– Jeg havde i mange år rimeligt konstant 12-15 heste i træning, men havde også mange forspændingsheste tilknyttet. Jeg tror dog ikke jeg er blevet tilbudt heste i træning de sidste fire-fem år, siger Egon, som pt. har fem heste i stalden – alle ejes af svogeren Kjeld Grandahl.

– Det er jo med tiden blevet sådan, at jeg er en slags “privattræner” for Kjeld. som jeg har haft heste for siden Børge Brandahl (Egons svigerfar og Kjelds far) stoppede sidst i 80’erne.

– En af de største forskelle på dengang og nu, er at førhen var der altid folk med masser af penge i lommerne, som var frisk på at investere i en travhest, men de findes ikke mere.

Kort før jul bliver Egon Nielsen officielt folkepensionist, men han har ingen aktuelle planer om at stoppe som træner.

– På et tidspunkt gider jeg ikke mere. så slipper jeg også for at lave regnskab og andre “besværlige” ting, men jeg får nok også amatørlicens og fortsætter med at køre travløb til jeg skal bæres væk, smiler Egon.