Christian Lindhardt

Navn Christian Lindhardt
Adresse Folmentoftvej 10
Postnr./by 7800 Skive
Telefon (privat)
Mobil 40 61 32 97
Mail lindhardt1@hotmail.com
Hjemmeside www.teamlindhardt.dk
Facebook: TeamLindhardt
Født 26. marts 1975
Trænerstart 1. september 2002
Hjemmebane Skive Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Europæisk 3-års Championat (Tano Bork)

Christian Lindhardt har forlængst slået sit navn fast som en af Danmarks førende travtrænere og i år kan han for alvor sætte trumf på hvis Tano Bork indfrier forventningerne som forhåndsfavorit i Dansk Trav Derby.

– Det håber jeg selvfølgelig han gør – det er jo sådan et løb vi allesammen drømmer om at vinde, smiler Christian Lindhardt, som i fjor havde sin hidtil bedste sæson med 52 sejre og 2.343.000 kroner i indkørte præmier til stalden. Selv vandt han 52 løb som kusk, mens staldens “førstedame” Christina Lindhardt vandt 28 løb – fortrinsvis som montérytter.

– Det er muligt det bliver svært, men målet er at forbedre sidste års resultat og indtil videre går det jo meget godt. Det har altid været mit mål at blive bedre og bedre – jeg har helt tilbage fra min jockeytid sat nogle mål og arbejdet stenhårdt på at nå mine mål. Det er måske ikke altid lykkedes, men det er i hvertfald lykkedes at forbedre os hele tiden.

Tano Bork har været lidt af et eventyr for Christian Lindhardt & Co., men han har også “lavet” mange andre fine heste siden han for snart 12 år siden startede som træner i Skive efter en læretid, der bragte ham vidt omkring – bl.a. Tyskland og USA. Karrieren som staldmand sluttede med to år hos Axel Jacobsen på Lunden.

Apropos Tano Bork, så har Christian nu definitivt besluttet at hestens næste opgave bliver et 4-årsløb på Oslo Grand Prix-dagen (8. juni). Fyraåringseliten på Elitloppsdagen var på tale, men blev droppet af forskellige årsager.

Og så ellers (næsten) ikke et ord mere om Tano Bork – vi henviser i stedet til den seneste artikel på Travservice.dk: KLIK HER

“Føler jeg har noget ekstra”
Team Lindhardt har måske en ny årgangsstjerne klar i kulissen i skikkelse af Tano Borks 1-årige lillebror, Bork Musikfestival (Beaumont Hanover), der er solgt som anpartshest efter samme model som Tano Bork – dvs. 20 anparter á 5.000 kroner og en månedlig ydelse på 500 kr.

– Bork Musikfestival er kørt til og skal træne en måneds tid mere, inden han går på sommergræs i en måned og så kommer han tilbage for at begynde den mere seriøse del af træningen, fortæller Christian.

– Man mærker lynhurtigt når man har at gøre med et talent og jeg føler, at jeg i Bork Musikfestival har “noget ekstra” og det er selvfølgelig årsagen til, at jeg tør sætte den ud på anparter. Hvis det bliver en fiasko, er det jo mig, der har fejlet og det vil jeg nødigt lægge navn til, men som alle de andre afkom efter Frederikke Bork er Bork Musikfestival en meget letbenet og flegmatisk type.

– I den nye anpartsstald er der nogle få gengangere fra Stald Tano Bork, men der er faktisk også flere nye folk og ejerkredsen er spredt meget rent geografisk. Der er folk fra både Grønland, Sverige, Norge – foruden Jylland og Sjælland, siger Christian, som på nuværende tidspunkt har eller har haft syv-otte 1-åringer inde til tilkøring.

Ingen nævnt – ingen glemt
Christian Lindhardts stald tæller bl.a. 13 2-åringer, men selvom der er flere fine heste imellem med potentiale til at komme til start inden for et par måneder, er han ikke meget for at nævne navne.

– Jeg vil ikke fremhæve nogen fremfor andre, men vores 2-åringer træner generelt godt og virker til at være hvor de skal være på nuværende tidspunkt, siger Christian.

– Vi har også fået en håndfuld norske 2-åringer, bl.a. har jeg en hest for den norske træner Frode Hamre, som en dag kontaktede mig da vi var i Norge og sagde, at han syntes vores heste altid så så godt ud og virkede veltrænede. Det synes jeg er en fantastisk cadeau og jeg har i første omgang fået 2-åringen Bruxaria (Kadabra) med hjem.

– Det er en hest, Frode Hamre købte på sidste års auktion for et stort beløb og det ligner også en pokkers god hest, som skal op til Norge og gå et mønstringsløb (fremvisningsløb) senere på året. Måske bliver det også til et par starter og jeg håber selvfølgelig at vi kan levere et godt resultat, så kan det være, at der kommer flere norske ungheste herned.

Spændende 3-åringer på vej
I næste årgang har Vi Vil Se Bork og Viola Toft hidtil gjort sig mest bemærket og næste opgave for begge heste er kvalifikationsløbene til Dansk Avlsløb den 31. maj på Fyens Væddeløbsbane.

– Men vi har flere 3-åringer, som er startklar om en måneds tid, så det bliver lidt spændende, siger Christian, som foruden Tano Bork også har flere andre interessante 4-åringer i stalden.

En af disse er Toto (Great Challenger), der efter tre overbevisende sejre i træk har skuffet de to seneste starter – senest onsdag aften på Bjerke, hvor hesten blev diskvalificeret for galop som 20:10-favorit.

– Han galoperede i et sving og det var en dum fejl, men det har desværre ofte været problemet, at han optræder lidt umodent i mange situationer og det må vi bare arbejde videre med, siger Christian.

– Jeg har jo hele tiden sagt, at Toto indeholder samme kapacitet som Tano Bork og det viste han jo bl.a. i sæsondebuten på Fyn, hvor han vandt på 1.13,1a/1640 meter fra dødens. Men ellers er det jo lidt “op til bevis” indtil han viser nogle mere jævne præstationer. Han laver stort set ingen fejl i træning, men er lidt af en gadedreng i løb, så jeg forventer at det bare er noget mere rutine han mangler.

Stalden tæller også den 4-årige norske hoppe Zenit Sun (S J’s Photo), der i fjor tjente 171.000 kr og bl.a. var nummer tre i det norske Hoppe Kriterium.

– Zenit Sun var under standard sidst på Lunden, men i sæsondebuten på Bjerke sluttede hun forrygende af fra dårligt startspor. Hun starter næste gang i et 4-års hoppeløb på Oslo Grand Prix-dagen, siger Christian.

En 3-åring med sommerkuller
En af Christian Lindhardt største reklamehest har været Having Said That (S J’s Photo), der siden ankomsten til Team Lindhardt i oktober 2008 har vundet 24 løb og næsten 1,9 mill. kroner.

– Having Said That har givet os så fantastisk meget – en hest, man aldrig tror man får igen, selvom Tano Bork godt kan udvikle sig til noget meget stort, siger Christian, som selv har fejret mange triumfer med den amerikanskfødte hest, men ellers er det primært i monté at Having Said That har slået sine folder med Christina Lindhardt i sadlen med stor succes.

I fjor vandt parret således Montéeliten på Elitloppsdagen og Having Said That og Christina Lindhardt er netop igen blevet inviteret til at deltage i det prestigefyldte løb.

– Det er SÅ stort få lov til at være med igen, siger Christian. – Og jeg føler ikke at Having Said That er ringere end i fjor, så jeg håber han vil gøre en god figur.

Having Said That har ikke vundet løb siden Copenhagen Cup-dagen i fjor, men det skal man ikke umiddelbart lade sig “narre” af …

– For tre starter siden i Aalborg kom han ind og var halt med en hovbyld, forrige gang på Bjerke klappede han sammen 100 meter fra mål pga. en kraftig halsinfektion og sidst på Åby fik han syre i benene efter et løb i tredje spor den første omgang, så der er faktisk nogle fornuftige forklaringer på de skuffende præstationer. Having Said That virker faktisk ikke som en 11-års, men mere som en 3-åring med sommerkuller, griner Christian.

Negativ spiral
Som alle andre med tilknytning til dansk travsport er Christian Lindhardt selvfølgelig påvirket af den sidste uges tids politiske beslutninger, selvom Skive Trav – ihvertfald i denne omgang – ikke er blandt de lukningstruede baner.

– Det er jo ikke kun Billund og Falster, men os allesammen der er i farezonen og det er en frygtelig vej at komme ind på, siger Christian.

– Nej, Skive Trav er ikke umiddelbart lukningstruet, men det er også min klare mening, at hvis man lukket Skive Trav – det gælder også Lunden – så lukker man travsporten i Danmark. Så kan vi lige så godt flytte til udlandet.

– Jeg ved godt der er mange, som synes at man skal lukke Lunden, men det er landets hovedstadsbane og dén kan vi ikke undvære.

– Det er så negativt det hele – det er en negativ spiral vi er kommet ind i og jeg er rystet over hvilket sidespor vi er kørt ud på, så jeg er meget spændt på hvad der kommer til at ske den næste måneds tid, slutter Christian Lindhardt.