Casper Jensen

Navn Casper Jensen
Adresse Støvring Hedevej 31
Postnr./by 9530 Støvring
Telefon (privat)
Mobil 22 37 24 17
Mail
Hjemmeside
Født 6. marts 1980
Trænerstart 15. april 2014
Hjemmebane NKI Racing Arena Aalborg
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Aalborg Store Pris (Mano) og Jydsk 2-årings Grand Prix (Lupo Bianca)

Med blot seks heste i stalden er det lidt op ad bakke for Casper Jensen, der for tre måneder siden startede som træner i Aalborg efter en succesrig jockeykarriere, men han har et stærkt kort til bl.a. Dansk Hoppe Derby i Tua Vang.

Det er aldrig let at være “sin fars søn” – men 34-årige Casper Jensen er forlængst trådt ud af sin fars skygge, først og fremmest som en dygtig beslagsmed og nu også som selvstændig travtræner med NKI Racing Arena i Aalborg som hjemmebane.

Far – Århus-træner Kaj Jensen, manden bag Hovhedegård Hestecenter – og søn har dog fortsat et tæt samarbejde, og bor i øvrigt næsten dør om dør i udkanten af Støvring. Sønnike har dog fået licens i Aalborg, mens Kaj Jensen som bekendt har hjemembane på Jydsk Væddeløbsbane, selvom der er over 100 km til Århus.

– Jo, men det hænger jo sammen med, at far oprindeligt er fra Århus og har mest tilknytning til JVB, mens jeg trods alt benytter Aalborg-banen og derfor var det nærliggende, at det blev NKI Racing Arena, siger Casper, der som jockey har vundet et utal af løb, bl.a. Jydsk 2-årings Grand Prix med Lupo Bianca og Aalborg Store Pris med Mano. Dertil kommer to gange DM for Jockeyer og tre landschampionater for jockeyer – senest i 2010.

Orden i sagerne
Det kom måske som en overraskelse for mange, da Casper Jensen i midten af april startede som selvstændig træner, men iflg. ham selv var det nødvendigt at “få orden i sagerne”.

– Jeg kunne jo ikke fortsætte som jockey når jeg reelt havde min egen forretning, så derfor valgte jeg at få trænerlicens, men har stadig et tæt samarbejde med min far og bruger bl.a. også hans træningsfaciliteter på Hovhedegård, siger Casper Jensen, som selv har en ejendom få kilometer fra barndomshjemmet sammen med kæresten, Louise Schumacher.

– Jeg skoer stadig heste for min far, men derudover har jeg kun et samarbejde med et par opdrættere, bl.a. Stutteri Shadow. Det er helt bevidst, at jeg ikke har andre travtrænere som kunder, for så kunne jeg “risikere” at være på arbejde hver eneste løbsdag og det føler jeg ikke tiden er til.

– Jeg tror og håber på, at det med tiden kan lade sig gøre at drive en sund forretning som travtræner og kunne leve af mindst 15 heste i træning, men indtil videre er det ønsketænkning. Det er hårdt arbejde at starte op som selvstændig, men jeg har en rigtig god hjælp i min kæreste. Det er lidt at sammenligne med Tina Ottesen og Rene Kjær, hvor Louise sørger for alt det praktiske med fordring etc. og så begynder jeg at træne hestene når jeg kommer hjem.

Store planer med Tua Vang
Der står pt. seks heste på træningslisten og Casper har allerede fået lidt af en reklamehest i Tua Vang (Lindy Lane), der senest var nummer tre i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix i rekordtiden 1.15,3a/1800 meter efter en rigtig fin præstation.

– Ja, Tua Vang gik et stærkt løb og har udviklet sig rigtig fint efter vi har fået hende, siger Casper.

– Nu træner vi videre og prøver at se, om vi kan forbedre hende yderligere frem mod Derbyprøverne den 14. august. Tua Vang har allerede startet en del gange, så hun skal ikke starte andre steder inden Derbyprøverne.

Tua Vang er noteret for tre sejre og 61.350 kroner i år.

– I samme årgang har vi også min egen Tina Danstone (Stand Strong), der ikke har vist det store hidtil og senest har hun døjet med noget virus, så der går lidt tid inden hun kommer til start igen.

– Jeg har tre 2-åringer, hvoraf Amigos Gilbak (Great Challenger) er længst fremme. Han kan ca. 1.22/2000 meter og skal i prøveløb lørdag i Aalborg, hvor jeg også kommer med en ny hest, Roi d’Ete (IT)(Ganymede) – en italiensk 4-åring, der også skal i prøveløb.

– Endelig har jeg også nogle 1-åringer, men de går i øjeblikket på sommergræs og skal herefter ind til tilkøring, slutter Casper Jensen.