Bent Svendsen

Navn Bent Svendsen
Adresse Næstildvej 14, Oddense
Postnr./by 7860 Spøttrup
Telefon (privat) 97 58 17 07
Mobil 21 47 84 50
Mail bent.svendsen@mail.dk
Hjemmeside www.bent-svendsen.dk
Født 24. april 1960
Trænerstart 1. april 1987
Hjemmebane Skive Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Trav Derby (Good Guy)

Bent Svendsen har fået en fin start på sæsonen med foreløbig 28 sejre og er stort set med i samtlige storløb, men det er ikke ensbetydende med at nye hesteejere står i kø uden for stalddøren.

– Jeg forstår simpelthen ikke hvor jeg ikke får flere heste i træning, siger Bent Svendsen, som i skrivende stund har blot 14 heste i stalden.

– Jeg har vundet 28 løb i år, men hvis man ser bort fra Lars Pipers heste – der så at sige “faldt lidt ind ad bagdøren” – så er Digital Binder faktisk den eneste nye hest jeg har fået i træning det sidste 2½ år. Det er til gengæld en rigtig fin hest, men jeg har kun én 2-åring og foreløbig ingen 1-åringer, så det ser en smule dystert ud.

– Derfor var det også et stort tab, at jeg i år har mistet de to 3-åringer Winsome og Viking Warrior, der begge er blevet aflivet. Sidstnævnte blev sparket for 14 dage siden og det var ellers en hest, jeg havde lidt forventninger til. Nu er Viking Warriors ejer (Connie og Geert Olesen, Diana Lys) lidt atypiske, idet de har flere andre heste hos mig og gerne vil investere i en ny som erstatning for Viking Warrior, men ellers er det yderst sjældent, at der kommer nye heste ind når man mister en. Det er lidt ligesom de gamle tilskuere med blød hat – det kan mærkes når de forsvinder.

– Ellers går jeg ikke så meget op i politik mere. Vi som trænere kan alligevel ikke gøre mere, så jeg vil hellere prøve at passe min egen lille forretning. Der har været sagt og skrevet nok om det faktum, at hestesporten mister en masse millioner, men vi er nødt til at komme videre, fastslår Bent Svendsen.

Svensk årgangshest?
Bent Svendsen har gennem årene haft et utal af toptravere i stalden og en af de nyeste reklameheste er den svenskfødte 3-åring Digital Binder (Super Photo Kosmos), der har imponeret stort i sine to første starter for Skive-træneren.

– Jeg fandt Digital Binder en dag jeg var oppe og se på heste hos Stefan Melander, hvor jeg kørte 12 heste en tirsdag. Jeg fandt ikke nogle startheste, men syntes godt om denne her hest, der hidtil kun havde været i præmieløb. “Men den kan let gå 1.20/1600 meter” sagde Melander og det endte med at jeg købte Digital Binder, som jeg kørte 1.18/1600 meter med da jeg kom hjem, så det holdt meget godt stik, siger Bent.

– Jeg købte Digital Binder til en ny hesteejer i stalden, Anders Hansen (bestyrelsesmedlem i Billund) og det var en ret dyr hest, men det var ikke det afgørende i den historie. Ejeren ville gerne ha’ en hest, der kunne give ham nogle oplevelser og det er jeg helt sikker på, at Digital Binder kan.

– Hvorvidt den kan udvikle sig til en svensk årgangshest er umuligt at sige på nuværende tidspunkt, men Digital Binder har ikke været tom endnu og starter næste gang den 26. juni på Åby.

“Kommer måske som 2-års”
Staldens eneste 2-åring er Attention Morgan (Amer I Can), der er lillebror til Red Runner Morgan (1.14,4a-122.000 kr).

– Den tegner faktisk ganske udmærket og kan godt “risikere” at komme til start sidst på året, siger Bent Svendsen, som desuden har to 3-åringer på staldlisten.

– Unique Globe (Golden Globe) har jeg lige fået i træning, Den tilhører min storebror, Steen Svendsen, og er godt gennemarbejdet, men har hidtil været meget ustabil, selvom det ellers ikke er mit indtryk at dømme ud fra træningen. Jeg har bl.a. rettet lidt på balancen ud fra hvad jeg synes den skal gå med. Der kan godt være årgangspotentiale i Unique Globe, der debuterer for mig i morgen i Århus.

– Venigma Skov (Great Challenger) har været lidt tung at få i gang og vi gjorde den fejl, at starte den som 2-års, hvilket har givet noget bagslag. Det er ikke en hest med årgangspotentiale, men den viste fremgang i går i Aalborg og skal nok komme. Skal fortrinsvis starte i Skive, så ejeren selv kan se den.

Fine samarbejdspartnere
Bent Svendsen har altid været en populær catchdriver og har bl.a. et velfungerede samarbejde med Skive-kollegaerne Jan Friis og Gordon Dahl samt Jägersro-træneren Lutfi Kolgjini. Sidstnævnte træner bl.a. Sparkled Face, der søndag er til start i DM for Hopper. Samme dag er Bent Svendsen også i sulkyen bag bl.a. Gordon Dahl-trænede Unik Tamsen i Dansk Avlsløb for Hingste/Vallakker.

– Det er planen at jeg skal være fast kusk bag Unik Tamsen og hos Jan Friis er jeg også mere og mere blevet fast kusk, så det er meget positivt. Omkring Kolgjini, så er jeg privat ven med hans manager, Jörgen Tufvesson, som jeg gjorde opmærksom på at Sparkled Face kunne være et emne til DM for Hopper. Den har jeg kørt ved flere lejligheder med succes og “Ludde” ville også gerne ha’ mig til at køre tre heste for ham på Lunden på søndag, men han ringede desværre først i formiddags og da jeg havde allerede lavet nogle aftaler, siger Bent Svendsen, som ser frem til premieren på Skive Travs nye 1000 meter-bane, der officielt indvies mandag den 23. juni.

– Men vi er blevet lovet, at vi kan træne på banen førstkommende lørdag og det glæder jeg mig meget til. Den nye bane ser vildt stor ud, synes jeg, og jeg tror vi får Danmarks længste opløb, så man skal lægge ny taktik når man kører i Skive.