Arvid Olsen

Navn Arvid Olsen
Adresse Vindbyholtvej 1
Postnr./by 4640 Fakse
Telefon (privat) 57 61 08 55
Mobil 40 54 80 08
Mail arvidolsen@mail.dk
Hjemmeside www.arvidolsen.dk
Født 11. april 1951
Trænerstart 1. september 1974
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Hoppe Derby (Diva Derm), Jydsk 4-årings Grand Prix (Large King)

“Jeg har heldigvis været med i den sjove tid” siger Arvid Olsen – en af kun otte danske travkuske med over 2.500 sejre – men han har heldigvis stadig meget at byde på, og stalden tæller bl.a. en helsøster til millionærtraverne Oracle og Standout.

Der er løbet meget vand i åen siden tre unge knægte startede som trænere på Lolland-Falsters Væddeløbsbane den 1. september 1974, og mens Rigo Larsen og Peter Petersen forlængst har givet op, er Arvid Olsen her stadig – og selvom han netop har rundet de 63 er der stadig fuld fart på. I sidste uge fik stalden på Skovbo f.eks. en større “overhaling” og fremstår nu som næsten ny.

– Ja, det hele er blevet vasket ned, desinficeret og malet, så nu er det igen en fornøjelse at komme på arbejde, griner Arvid, som har haft stald på Skovbo siden 1985, hvor han rykkede teltpælene op efter godt ti år på Falster. Her konkurrerede Arvid i mange år med sin læremester Harald Lund og det blev til i alt otte trænerchampionater på banen, der i dag kendes som Car-Center Racetrack. Arvid var fem år hos Harald Lund, og startede sin professionelle karriere som staldmand hos Arne Elgård i september 1967 – men det er jo en anden historie.

På Skovbo fortsatte Arvid successen takket være en række dygtige staldfolk, der senere har markeret sig flot efter de valgte at stå på egne ben. Henrik Thomsen, Rene Jonassen og Johnny Jørgensen vandt således tilsammen ti landschampionater for jockeyer i årene 1987-1999. Derudover har kendte navne som Birger Jørgensen og Thomas Bonde også fået en stor del af deres uddannelse hos “Stress-Olsen” som han blev kaldt da der var allermest gang i forretningen i 80’erne.

– Ja, det var dengang der var knald på – vi startede jo ofte 15-20 heste hver eneste løbsdag, og i dag har vi nok at gøre når vi kun starter tre, smiler Arvid.

“Med i den sjove tid”
I mange år havde Arvid Olsen altid 40-50 heste i træning. De fleste på Skovbo, men også en del på Falster, hvor Henrik Thomsen igennem flere år stod med det daglige for staldens filial.

– Men det blev jo efterhånden udfaset, da Henrik havde lyst til at starte for sig selv, siger Arvid, som i dag har 11 heste på staldlisten.

– Heldigvis har jeg været med i den sjove tid og det er jeg taknemmelig for. Jeg er glad for, at jeg ikke skal starte forfra i dag – det misunder jeg bestemt ikke de unge mennesker, siger Arvid, som holder en lille tænkepause, da han bliver bedt om en sammenligning af “dengang og nu”.

– Jeg synes der er blevet alt for mange regler og meget besvær i hverdagen. Dengang var der også meget mere miljø omkring travsporten. Før i tiden var det nærmest en dårlig løbsdag, hvis man ikke havde solgt en hest, men det sker kun yderst sjældent i dag.

– Men man skal jo så også huske på, at i mange år kørte vi løb onsdag og søndag på Lunden, torsdag på Skovbo og lørdag på Falster – i dag er der jo dårligt en løbsdag hver uge øst for Storebælt.

– Interessen for travsporten er også dalet meget. Før i tiden græd staldpigerne næsten hvis de ikke kunne komme med, når “deres” hest skulle starte på en anden banen, og de mødte gerne tidligt om morgenen for at gøre klar til løbene. I dag spørger de: Hvad får jeg for det? smiler Arvid, som selv har været heldig med at videreføre sin store interesse til sine tre børn. De to yngste, Linette og Mikkel Olsen, er således begge habile amatørkuske med mange sejre.

Lange udsigter for Osbourne
Sejrshesten Osbourne er den seneste i en endeløse række af topheste “lavet” hos Arvid Olsen. Det er foreløbig blevet til 22 sejre i 56 starter, men der går desværre lidt tid inden vi igen får Great Challenger-sønnen at se på travbanen.

Efter et mindre succesrigt ophold i Frankrig, vendte Osbourne tilbage til Arvid Olsens stald i begyndelsen af februar måned med et par svære seneskader.

– Den har i alt tre seneskader på det samme ben og stod bl.a. i en boks i fire-fem uger efter den var blevet scannet på Faxe Dyrehospital. Osbourne går nu langsomt hver dag for at få opbygget noget grundkondition og er i vældig godt humør, men det er svært at sige hvornår han kommer til start igen. Han skal scannes igen om en måneds tid og så håber jeg, vi får grønt lys til at skrue op for træningen, siger Arvid.

Osbourne ejes af Peter Petersen, som igennem årene har haft flere heste i træning hos sin gamle kollega, bl.a. også Frida (19 sejre/443.000 kr).

Topafstammet 2-åring
Arvid Olsens stald tæller pt. to 2-åringer, hvoraf interessen samler sig mest om svenskregistrerede Amity (Ganyméde), der er helsøster til både Oracle (s)(1.09,9a-5,2 mill. SEK) og Standout (s)(1.10,9a-2,2 mill. SEK).

– Amity har været lidt besværlig, men træner godt nu og det er sjovt at arbejde med sådan en hest – det er en ordentlig “bamse” som det er planen vi skal ha’ til Sverige og gå præmieløb når hun er klar til det. Det var oprindeligt tanken, at Amity skal op til Stefan Melander på et tidspunkt og det er det måske også stadig, selvom jeg selvfølgelig gerne vil beholde hesten, siger Arvid, som selv ejer staldens anden 2-åring, Abba (Buvetier d’Aunou).

– Abba er søster til Tobby (ubesejret i tre starter), men er ikke trænet så meget endnu. Det er dog en helt igennem fin og fornuftig hest, som formentlig først er startklar om et halvt år – og så er den for øvrigt til salg.

La Rouge måske til Tyskland
Arvid Olsen har gennem årene vundet masser af løb i Tyskland, fortrinsvis med heste ejet af den tyske forretningsmand Bernd Bormann, som har haft heste i træning hos Arvid siden 1977!

– Bormann er helt klart min mest trofaste hesteejer. Han har dog ikke så mange heste tilbage. Foruden 3-årige La Rouge har han vist kun Indian Summer hos Birger Jørgensen, siger Arvid.

– La Rouge (d)(Juliano Star) har foreløbig startet tre gange, men er godt nok meget hidsig. Hvis vi kan få styr på det, er det tanken at starte ham i Tyskland.

Stalden tæller yderligere tre 3-åringer:

– Vivi Ringhøj (Stand Strong), der er lillebror til Luffe og Tulle Ringhøj, træner meget godt, men har lidt vokseværk for tiden. Was It A Rose (Was It A Dream) træner også godt, men der er et stykke vej endnu. Unika Blue Moon (Stand Strong), der er lillesøster til Power Blue Moon, har jeg kørt med en måneds tid. Det er en stor, langbenet og lidt “fransk” hest, der for øvrigt også er til salg, siger Arvid.