Arne Normann

Navn Arne Normann
Adresse Attrupvej 19
Postnr./by 9460 Brovst
Telefon (privat) 98 23 09 23
Mobil 22 97 59 08
Mail
Hjemmeside
Født 16. januar 1951
Trænerstart 1. januar 1999
Hjemmebane NKI Racing Arena Aalborg
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Dansk Trav Derby & Sweden Cup (Rudolf Le Ann)

Arne Normann er mest kendt som “manden bag Rudolf Le Ann” – men den erfarne hestemand har meget mere at byde på og har aktuelt flere interessante ungheste klar i kulissen.

Hans navn vil for altid være knyttet til Rudolf Le Ann, der i Arne Normanns varetægt vandt nogle af karrierens allerstørste sejre, men “heldigvis” har han også haft mange andre fine heste gennem årene – bl.a. I Pitstop, Rositta May, Nico Øland og Provst Meyer.

Sidstnævnte vandt en fin sejr onsdag eftermiddag på hjemmebanen, hvor Provst Meyer (Gill’s Victory) samtidig passerede de første 250.000 kroner i indkørte præmier.

– Bent Svenden kørte et kanon godt løb med Provst Meyer, der er en sjov lille hest. Hvis den får et par rap bagi ind på opløbet, stopper den op, men det er en utrolig dejlig hest at arbejde med til daglig, siger Arne Normann.

– Provst Meyer står meget af tiden hjemme hos ejeren (Find Andersen), men jeg kører alle hurtigarbejderne og det er en lidt speciel at træne med. Efter et kvarters tid begynder den at tage alt for hårdt fat, så man bli’r nødt til at få den til at slappe af igen ellers bliver den helt hysterisk. Men Provst Meyer gør det jævnt og stabilt hver gang.

Fik fem heste foræret
Find Andersen, som har opkaldt alle sine heste efter personer i Matador, er en af Arne Normanns faste og mangeårige hesteejere – en anden er Jens Oluf Thomsen, manden bag Øland-hestene, men dét er nu et afsluttet kapitel.

– En dag i januar måned sagde Thomsen, at han ville forære mig alle sine heste, dvs. fire løbsheste og følhoppen Camilla Øland! siger Arne.

– Dén skulle jeg lige tænke lidt over. Det var jo både godt og skidt. Godt fordi jeg jo holder utrolig meget af hestene, der allesammen er født hos mig og altid har været her – jeg har haft heste for Jens Oluf Thomsen i 16 år – så det var svært at sige Nej Tak. Men skidt fordi der ikke kommer nogen træningspenge ind hver måned og så opdager man, hvor dyrt det er at ha’ travheste.

– Men vi endte jo med at sige ja, så vi fik både Nico Øland, Vibs Øland, Bisse Øland og følhoppen Camilla Øland foræret, og siden har Camilla fået et hingstføl e. ENS Snapshot.

Jette og Arne Normann har også følhoppen Sapfo (Probe), der i år har fået et hoppeføl e. ENS Snapshot.

– Det var formentlig Sapfo’s sidste føl, men under alle omstændigheder bliver ingen af hopperne bedækket i år, siger Arne Normann.

Agnes Jensen trængte til ferie
Arne Normanns stald tæller bl.a. to 2-åringer.

– Anette Lykkegård (Our Love) er ikke så langt endnu, mens Anything (Geppel Le Ann) vokser utrolig meget og derfor bliver taget stille og roligt. Ingen af dem kommer til start som 2-års, siger Arne, som også har haft Provst Meyers lillesøster, Agnes Jensen (ENS Snapshot) i træning indtil for nylig.

– Agnes Jensen er lige sent hjem på ferie, men kommer efter planen tilbage til stalden senere på året. Det er den af mine 2-åringer, der er længst fremme, men hun vokser også og kommer formentlig heller ikke til start som 2-års.

– I B-årgangen har jeg pt. to heste. Bisse Øland (ENS Snapshot) går i øjeblikket i liner og det er en hest, jeg forventer mig meget af. Birgitte Lykkegård (ENS Snapshot) er en stor hoppe, som ligesom Kiri Lykkegårds øvrige afkom er ret sent udviklet, siger Arne.

– Vi har også bl.a. Vibs Øland (Kong Øland), der faktisk er en ret god heste. Hun kan omkring 1.15-16/2000 meter, men har haft en tendens til at blive for ivrig og har meget at lære endnu. Det er en hest jeg forventer mig rigtig meget af.

– Sidste 3-åring hedder Vilja Lykkegård (Pine Chip), der blev godkendt på 1.22,8/2100 meter for en lille måneds tid siden. Den var ikke tom ved den lejlighed, men det er en hest, der kræver lidt tid.

Erfaren hestemand
Arne Normann blev landskendt da han i sin tid var privattræner på Stutteri Le Ann, hvor han startede i december 1990, da en vis Rudolf Le Ann var ét år. Hesten var på det tidspunkt kørt til af Peter Rasmussen, så Arne skulle “bare” træne videre med et af dansk travsports største talenterne gennem tiderne.

– Jeg var stutteribestyrer på Stutteri Le Ann i fem år, fortæller Arne, som købte sin første travhest i 1976 og siden fik amatørlicens på Aalborg Væddeløbsbane.

– I 1978 blev jeg jockey hos Rigo Larsen på Skovbo og havde min egen Uno Guy med derover. Jeg vendte hjem til Nordjylland efter 1½ år og var så delvis ude af travsporten i mange år, hvor jeg bl.a. kørte lastbil, men fik så jobbet på Stutteri Le Ann i slutningen af 1990.

– Efter Le Ann-tiden flyttede Jette og jeg, som lige var blevet gift, tilbage til Nordjylland, hvor vi købte vores nuværende ejendom med 13 hektar. Det var egentlig ikke meningen at jeg ville arbejde med travheste på fuld tid igen, men en dag ringede Ann Bendtsen og spurgte om jeg kunne være interesseret i at få C Le Ann i træning. Jeg kørte selv på daværende tidspunkt som amatør, men sagde alligevel ja efter lidt betænkningstid og C Le Ann vandt senere årets første 2-årsløb.

– Samme dag startede Rudolf Le Ann også for Steen Juul og skuffede, og Ann spurgte mig så, om jeg også ville overtage ham. Dét ville jeg meget gerne og det hele endte med, at jeg fik trænerlicens i Aalborg pr. 1. januar 1999. Rudolf Le Ann var så hos os til han døde i 2012.