Anders Pedersen

Navn Anders Pedersen
Adresse Rabensvej 1, Øster Hassing
Postnr./by 9362 Gandrup
Telefon (privat)
Mobil 25 67 43 42
Mail anderspop@mail.dk
Hjemmeside www.stald-anderspedersen.dk
Født 16. februar 1983
Trænerstart 1. oktober 2005
Hjemmebane NKI Racing Arena Aalborg
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
V75-Sølvdivisionen (Magiccarpetride US)

Anders Pedersen har forlængst markeret sig som en travsportens “coming men” og er godt i gang med sin hidtil bedste sæson som træner.

Stalden er således meget tæt på 600.000 kroner i indkørte præmier, hvilket er bedre end rekorden fra 2011, hvor Anders Pedersens stald indkørte 585.000 kroner – så et facit på den rigtige side af millionen er bestemt ikke urealistisk.

– Ja, det er gået rigtig godt, men vi er desværre rendt ind i nogle problemer med dårlige blodværdier for størsteparten af staldens heste. Jeg har ikke nogen forklaring på hvorfor det er sådan, måske har jeg trænet lidt for hårdt og der er måske også nogle andre småting, der spiller ind, men det er ikke noget alvorligt og jeg håber snart vi har styr på det igen, siger Anders Pedersen.

En af de heste, der er “ramt” er Trine Hellebjerg (Trophy Catch), der måtte udgå i en planlagt start i Billund sidste onsdag – det samme var tilfældet med Sochax og Staro Harley.

– Trine Hellebjerg var faktisk en af de første heste, som jeg fandt ud af at der var noget galt med, og det har altså været årsagen til at mange af staldens heste har underpræsteret den sidste måneds tid, siger Anders.

Trine Hellebjerg er ellers en af de heste, som der stilles store forventninger til – ikke mindst efter hendes opvisningssejr i Århus i midten af april på fornemme 1.15,4a/1800 meter.

– Trine Hellebjerg har jo vist, at hun har talentet, så det er bare spørgsmålet hvornår vi får hende tilbage på toppen, men jeg håber vi har hende klar til Derbyprøverne den 17. august, siger Anders, som også har en anden særdeles talentfulde 4-årshoppe i stalden, Twilight Magic, men Hoppe Derbyet bliver ikke aktuelt for hendes vedkommende.

– Ja, det er ærgerligt, at Twilight Magic ikke er meldt i årgangsløbene, men vi valgte at slette alle tre heste i den årgang, så det er bare at finde nogle andre opgaver til hende.

Twilight Magic vandt senest på Halmstad i rekordtiden 1.13,4a/2140 meter med Björn Goop i sulkyen.

– Twilight Magic indeholder et enormt potentiale. Hun har vundet seks af sine ti starter og har hvad der skal til for at blive en tophest. Der er da også kommet nogle bud på hende, men indtil videre har vi valgt at beholde hende.

– Desværre blev hun halt et par dage efter Halmstad-starten og har også døjet med en hovbyld, som vi har arbejdet lidt med, men det ser ud til at være i orden så vi kan begynde at træne igen. Twilight Magic starter formentlig på Lunden på Derbydagen, siger Anders.

“Det var sidste chance …”
En anden hest, der har været stærkt medvirkende til Anders Pedersens indtjening i år er Magiccarpetride US (Angus Hall), der bl.a. vandt Sølvdivisionsløbet på Copenhagen Cup-dagen med 110.000 kroner i førstepræmie. Den amerikanskfødte hingst har foreløbig tjent 223.000 kroner i år – men lørdag eftermiddag på Axevalla endte det desværre i galop.

– Han sad perfekt til i sidste sving, men da Goop ville trække ham ud i tredje spor, gjorde han det nok lidt for hårdt samtidig med at farten var utrolig høj på det tidspunkt, så Magiccarpetride US rystede bare på hovedet og galoperede. Det var meget ærgerligt, da han virkede helt på toppen, siger Anders.

– Vi har ingen aktuelle planer med Magiccarpetride. Han skal ud og starte hvor der er nogle gode penge at køre om, men om det bliver Danmark, Sverige eller Norge er endnu ikke besluttet.

Siden Magiccarpetride US ankom til Anders Pedersens træningskvarter i juni 2012 har hesten vundet fem løb og 377.000 kr.

– Knud Erik Ravn (Cowboyland Aalborg) var inde på, at det var ved at være sidste chance og jeg synes hesten har udviklet sig rigtig fint hos os. Han var lidt plaget af skader i fjor efter et uheld i transporten, men gjorde det allerede godt sidste år og jeg er sikker på, at han kan klare et stykke endnu, siger Anders.

Magiccarpetride US, der har samme mor mor Wishing Stone og avlshingsten Make It Happen, har været benyttet sporadisk i avlen siden 2011 og hans første årgang er A-årgang (2012), der tæller seks afkom. Anders Pedersen har to af disse i træning – Allmagic og Amagiccowboy.

– Amagiccowboy er den, der er længst fremme pt., men han træner efter 1.30/2000 meter og kommer først til start som 3-års, siger Anders.

2-åringer skal ikke paces frem
Anders Pedersens stald tæller pt. fem 2-åringer, men ingen af disse kommer til start i år.

– Det er i bund og grund nogle ganske udmærkede heste, men de er slet ikke klar endnu, siger Anders.

– Jeg HAR da haft 2-åringer til start før, bl.a. Pearly Dust, der vandt tre løb i tre starter og viste meget stort talent, men jeg synes der er gået for mange til i forsøget på at få dem klar som 2-års. Måske er det fordi jeg har trænet dem for hårdt – faktum er at jeg har “spittet dem ad” og jeg er derfor mest tilhænger af, at de først skal vise de er klar. Jeg vil hellere ha’ en god 3-åring frem for 2-åring, der har det svært mod de bedste.

Fine træningsforhold
Anders Pedersens forældre har altid støttet “Junior” 100 % og staldens ungheste samt familiens tre følhopper står også på deres gård, mens Anders og hustruen Trine Urth (amatørkusk og montérytter) har løbshestene på deres ejendom i Øster Hassing, ca. 20 km nordøst for Aalborg.

– Vi har plads til ca. 30 heste, men har pt. kun syv løbsheste. Jeg kunne da godt nogle flere løbsheste, men sådan er det jo mange steder, siger Anders.

– Vi har nogle rigtig gode træningsforhold på gården og alle 16 tdr. land er udlagt som folde. Jeg har også en stald på Aalborg Væddeløbsbane, men har næsten aldrig nogle hestene stående derinde, da jeg ikke føler det er værdigt for en travhest at stå i en boks på en travbane det meste af dagen.

Flere anpartsstalde, men …
Med et stort hold ungheste i stalden ser Anders Pedersen forholdsvis lyst på fremtiden, men han savner bl.a. en fast løbsdag på hjemmebanen.

– Det skader betydeligt mere end det gavner, at vi ikke har en fast ugentlig løbsdag på de lokale baner som før tiden, siger Anders.

– Jeg er nok en af de Aalborg-trænere, som har haft flest anpartsstalde, og jeg vil også rigtig gerne starte nogle nye op, men det er svært at få folk gjort interesseret når man kun kan love at starte én gang om måneden på hjemmebanen. Du får ikke 15-20 mennesker med til f.eks. Fyn. De vil helst se deres heste på hjemmebanen, men modsat fodbold og håndbold – der stort set altid spilles på den samme ugedag – er det en jungle at finde ud af hvornår der er løb næste gang i Aalborg.

– Jeg håber at vi snart igen får en fast løbsdag i ugen, så kan vi efter min mening godt leve med lidt mindre præmier. Selvfølgelig vil vi også gerne ud at rejse, men ikke hele tiden som det er i dag.

– En anden ting er, at det er meget dyrt at rejse rundt mellem banerne. Det koster f.eks. 1.500 kr + moms for en tur til Fyn og det har mange hesteejere svært ved at forstå, når man kun kører om så små præmier.

– Man kunne måske overveje at give noget transporttilskud e.l., men det er en svær opgave og der er helt sikkert nogen, som bliver trådt over tæerne. Det burde under alle omstændigheder være gjort for mange år siden, for det må jo også være svært for banerne, de lokale restaratører o.l. at få det til at løbe rundt når man kun har løb en til to gange om måneden, slutter Anders Pedersen.