Anders Nielsen

Navn Anders Nielsen
Adresse Grædstrupvej 60
Postnr./by 8740 Brædstrup
Telefon (privat) 75 75 25 89
Mobil 28 92 55 77
Mail trav.anders.n@mail.dk
Hjemmeside Facebook: Travtræner Anders Nielsen
Født 1. september 1953
Trænerstart 1. september 2003
Hjemmebane Billund Trav
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Bjørn Ørnhøj

Anders Nielsen har blot en håndfuld heste i stalden, men ser lyst på fremtiden og har især store forventninger til 4-årige Tabasco Cæsar, der i fjor var blandt landets bedste 3-åringer.

Tabasco Cæsar (Pine Chip) var bl.a. nummer tre i Grand Circle 3-års Championat i Aalborg bag Tycoon Conway Hall og Takethem og tjente i alt 119.000 kroner i fjor.

– Forhåbentlig er han så god i år, at han kan være med i alle de store årgangsløb, siger Anders Nielsen, som allerede har startet Tabasco Cæsar to gange i år.

– Han gik rigtig godt sidst (1. februar) på Jägersro, hvor han desværre kun var nummer fire på 1.16,0a/2140 meter, men han var kun centimeter fra andenpladsen. Efter løbet fik han 14 dages ferie, men har trænet på siden og virker rigtig fin.

– Planen er at starte Tabasco Cæsar i Lord Valentines Mindeløb på Musketerdagen i Skive (27. april), men vi skal se om vi kan finde et løb inden da. Det er dog ikke så let at finde løb til ham og jeg skal også lige ha’ talt med ejeren, men måske kommer han allerede til start i næste uge.

Spændende karriere
Anders Nielsen startede som træner i Billund første gang i 1978, men fik faktisk sin gennembrud allerede mens han var jockey hos Villy Pedersen. Villy “Passat” havde selv vundet Dansk Trav Kriterium med Bjørn Ørnhøj, men i Skandinavisk 3-årings Grand Prix (der senere har ændret navn til Ulf Thoresens Minneløp) på Jarlsberg fik Anders Nielsen chancen og det blev til sejr.

– Da jeg selv startede som træner i slutningen af 1978 fik jeg Bjørn Ørnhøj med og vi blev bl.a. nummer fire i Derbyet, husker Anders Nielsen, der dog stoppede som træner allerede efter to år.

Siden blev han ansat hos dyrlæge Hans Schougård og arbejde senere som buschauffør i 12 år, inden han i 1995 vendte tilbage til Schougård som stutterimester på Nørlund Hestehospital og Hingstestation.

– I 2003 fik jeg kontakt med Åke Svanstedt, som spurgte om jeg kunne være interesseret i at køre nogle plage til og det sagde jeg selvfølgelig Ja til, og for at ha’ rene linjer, startede jeg op som træner igen på min 50-års fødselsdag, 1. september 2003, siger Anders.

– Vi havde et rigtig godt samarbejde igennem mange år, men da Åke i fjor flyttede til USA løb det desværre ud i sandet. Det er svært at “trænge sig ind” et nyt sted, men selvom jeg selvfølgelig godt kunne bruge lidt flere heste i træning, hygger jeg mig egentlig meget godt med det.

“Det går fremad igen”
I fjor blev Anders Nielsen ramt af en diskosprolaps, men er efter eget udsagn frisk igen.

– Jeg regnede ikke med at det var så slemt, men nu går det fremad igen og jeg ser lyst på fremtiden. Hvor var vi ellers henne hvis man ikke gjorde det i denne her sport? smiler Anders.

– Rygproblemerne betød, at jeg ikke fik gjort så meget ud af de andre heste udover Tabasco Cæsar, men nu er jeg så småt gået i gang igen med bl.a. Without You (ENS Snapshot), der dog først kommer til start som 3-års.

– Vi har også en enkelt 2-åring, Anybody But Me (Buvetier d’Aunou), der er første og hidtil eneste afkom efter vores egen I Did It (1.14,2a-244.000 kr). Hun er dog heller ikke så langt fremme endnu.

Anders Nielsen har selv to følhopper, I Did It og Papas, der er i fol ved hhv. Navy Seal og ENS Snapshot.