Anders F. Jensen

Navn Anders F. Jensen
Adresse Lillevangsvej 32
Postnr./by 4760 Vordingborg
Telefon (privat)
Mobil 26 71 51 16
Mail teamfachmann@hotmail.com
Hjemmeside www.andersfjensen.dk
Født 8. oktober 1979
Trænerstart 1. maj 2005
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest
Obelix

Anders F. Jensen har i sammenligning med de seneste par år ikke haft den bedste start på sæsonen, men med mange ustartede ungheste i stalden er der alligevel grund til optimisme.

Onsdag eftermiddag på Lunden kom vendepunktet måske, da staldkammeraterne Snip og Snap begge vandt løb. For Anders F. Jensens vedkommende var det sæsonsejr nummer fem og seks til stalden – til sammenligning blev det i fjor til 18 sejre og året før 34.

– Det hænger lidt sammen med, at vi for et par år siden havde nogle rigtig gode heste, som vandt mange løb og tjente mange penge, men både Obelix og Nubia er f.eks. stopper – sidstnævnte er blevet følhoppe – og Pif har da ganske vist vundet et løb i år, men har ikke tjent ret meget, så det kan selvfølgelig ses i det samlede regnskab, siger Anders F.

– Samtidig kan jeg jo godt mærke, at det er blevet at finde nye hesteejere. Når en hest er stoppet, er der næsten ingen, som har lyst til at købe en ny – og vi HAR da haft flere heste end vi har i øjeblikket. Når det så er sagt, er der dog for første gang i flere år, nogle hesteejere, som har givet udtryk for at de skal med til Derbyauktionen. Om vi så køber nogle heste er selvfølgelig ikke sikkert, men jeg synes da det er positivt uanset hvad.

Arveligt belastet
Som søn af den nu tidligere amatørkusk Hans F. Jensen er Anders F. Jensen født ind i travsporten, men “Junior” nåede lige at få en uddannelse som tømrer inden han – blot fire måneder efter han var udlært – valgte travsporten som sin levevej som jockey hos Max Nielsen.

Anders F. var endvidere hos Steen Juul, Arvid Olsen og Jens Arne Hansen, og inden han startede som træner var han også på et kort ophold i USA – en tur finansieret af det stipendiat, han vandt i forbindelse med sejren i DM for Jockeyer i 2002. Samme år vandt Anders F. i øvrigt også DM for Hopper med Cea V M og blev landschampion blandt jockeyerne med 27 sejre.

– Det blev desværre kun til en måneds tid i USA, hvor jeg bl.a. besøgte Trond Smedshammer i New Jersey. Jeg havde på det tidspunkt overtaget “den fædrenes gård” og terminerne skulle jo betales, og da man iflg. DTCs regler ikke måtte få løn for sit arbejde, blev jeg nødt til at rejse hjem igen, men det var da rigtig sjovt at få lov til at snuse til travsporten i USA, siger Anders, som også har været på studieophold i 1½ måned hos Svend Dyhrberg mens han var træner i Italien.

Fine træningsforhold
Anders F. Jensen overtog i 2003 sin fars gård i Ørslev nord for Vordingborg og har løbende renoveret ejendommen og bygget til.

– For to år siden byggede vi nogle flere rækkebokse, så vi nu har ca. 30 bokse, men vi har på et tidspunkt haft over 50 heste på gården, siger Anders F.

– Vi har nogle rigtig gode træningsforhold, bl.a. en 1000 meter rundbane, 600 meter bakkebane, skridtbånd og 25 tdr. land folde.

– Jeg har en stald på Skovbo, som vi også af og til benytter til hurtigarbejder, men i gennemsnit er der nok ikke én gang om ugen. Vi har også engang imellem en hest eller to med til Lunden hvis der er plads i transporten, så vi kan køre et hurtigarbejde, men løbshestene ser stort set aldrig travbanen mellem løbene – det er der ingen grund til med de træningsforhold vi har herhjemme.

Hans F. Jensen er efterhånden blevet 75 år, men er stadig fit-for-fight og hjælper “sønnike” hvor han, bl.a. som banemand og traktorfører.

– Men han må ikke træne mere for mor! griner Anders.

Fine 2-åringer
Anders F. Jensens staldliste omfatter bl.a. fem 2-åringer.

– Jeg synes mine A’er tegner bedre end de senere årgang. De er længere fremme og der er bedre “skub” i dem, så jeg føler der er noget at bygge på, siger Anders F. og giver 2-åringer flg. ord med på vejen:

– Adyton Flame (Coktail Jet) købte vi på Aalborg-auktionen i fjor mhp. at lave en anpartsstald sammen med Passion For Bambus. Vi håbede at vi kunne ride lidt med på Tarok-bølgen, men det glippede, så nu “hænger” vi selv på den. Den var i fremvisningsløb på Lunden i går og gik 1.29/2020 meter, men kan omkring 1.25 og har ret nemt ved det. Jeg forventer dog ikke at den kommer til start før som 3-års.

– Amazing Dynamite (Great Challenger) var i prøveløb i går på Lunden og blev godkendt på 1.22,5/2020 meter. Den skulle meget gerne komme til start i år, men om der går en eller to måneder ved jeg ikke helt.

– Andersine (The Liquidator) var i fremvisningsløb for ca. to måneder siden, men fik siden noget infektion, der satte hende tilbage. Hun er begyndt at træne igen og har ligeledes nemt ved det. Træner pt. efter 1.30-32/2000 meter.

– Apapmand (ENS Snapshot) går rigtig godt og skal i prøveløb søndag på Lunden. Den er på niveau med Amazing Dynamite og kommer også helt sikkert til start i år.

– Endelig har vi Anders And (Defi d’Aunou) er sidste afkom efter Cea V M og en stor, tung hest, der har vokset meget. Den har endnu ikke gået nogle hurtigarbejder, men kun intervaltræning.

Stalden tæller også bl.a. to 3-åringer:

– Wonder Bambus Ice (Pine Chip) debuterer søndag på Lunden. Det er en stor, tung hest, der har let ved det og den har gået et rutineløb på en 19-tid. Det svarer også til hvad hun kan og jeg håber hun kan tage en trioplacering første gang.

– Unbelievable S (s)(Sand Vic) skal i prøveløb i aften på Car Center Racetrack, men hun skal stadig forbedre sig før vi kan tro på hende for alvor, siger Anders F. Jensen.

En ny Obelix?
Team Fachmann har haft stor glæde af følhoppen Cea V M (Dallas Lobell), der er mor til topheste som Obelix og Pif, men tidligere på året mistede familien desværre den tidligere vinder af DM for Hopper.

– Hun døde under folingen og føllet efter Lindy Lane klarede den desværre heller ikke. Det var en rigtig skidt dag for os allesammen, siger Anders F., som nu håber at Cea V M’s sidste afkom, 2-årige Anders And kan løfte arven efter storebror Obelix, der har måtte indstille karrieren efter diverse skader og problemer.

– Man af Obelix’s ejere (Stald Miraculix) vil gerne købe Anders And og vi er ved at stable en ny anpartsstald på benene, men der er stadig ledige anparter hvis nogen skulle være interesseret. Detaljerne er ikke helt på plads endnu, men jeg regner med at en anpart kommer til at koste 2.500 kroner med en månedlig afgift på max. 500 kr.

Efter tabet af Cea V M har Team Fachmann nu kun en enkelt følhoppe tilbage, Gloria F (Lindy’s Crown), der i år har fået et hingstføl efter Classic Grand Cru og nu er i fol v/Obelix.