Alex Haagensen

Navn Alex Haagensen
Adresse Ravnebjergvej 20
Postnr./by 3450 Allerød
Telefon (privat)
Mobil 22 45 01 64
Mail alexh@godmail.dk
Hjemmeside
Født 24. april 1981
Trænerstart 1. december 2006
Hjemmebane Charlottenlund Travbane
Link til trav.dk KLIK HER
Største sejr/
bedste hest

Alex Haagensen har netop mistet reklamehesten Relado Enemærket, men den 33-årige Lunden-træner er ikke slået ud og har nu i stedet focus rettet mod bl.a. et par spændende ungheste.

Det kan ikke undgås at det gør lidt ondt når en hest, der i fjor tegnede sig for over halvdelen af staldens indkørte præmier, forlader stalden, men Alex Haagensen har ingen “hard feelings” over for Relado Enemærkets medejer, Lunden-amatøren Maria Hansen, som også tog Strauss Enemærket med da hun stoppede 1. marts.

– Det er jo altid træls at miste en god hest, men Maria har så vidt jeg ved fået job hos Steen Juul, så der er ikke så meget at sige til det. Jeg tager det ikke så tungt – jeg har andre heste på vej, siger Alex Haagensen, som allerede har vundet flere løb som kusk i år end han har gjort de seneste fire år tilsammen!

Det er således blevet til to sejre med Speedaway – som Alex i øvrigt selv ejer – senest på Jägersro for godt to uger siden, og noget tyder på at Global Glide-sønnen fortsætter med at udvikle sig.

– Speedaway er en hest, der har sine begrænsninger, men det sagde jeg også for en måneds tid siden og siden har han jo vundet løb på Jägersro, så det er bare at glæde sig over så længe det går godt, siger Alex og fortsætter:

– Men det er ikke en hest i nærheden af Super Vategård (Dream Vacation), som jeg håber kan blive min næste reklamehest. Det er den bedste hest jeg nogensinde har trænet, men han har desværre haft et skrøbeligt bentøj og det er helt ufortjent at han endnu ikke har tjent 100.000.

– Super Vategård havde en fin 3-årssæson, men så begyndte problemerne at komme. Han vandt så på Lunden i begyndelsen af marts måned i år og jeg troede, at han nu endelig var der igen, men siden har han galoperet tre gange gange. Det skyldes dog ikke benproblemer, men ren og skær uheld, så jeg håber lykken vender når han starter næste fredag på Fyens Væddeløbsbane.

Alex Haagensen ejer selv både Speedaway og Super Vategård, men selvom deres resultater på væddeløbsbanen gavner privatøkonomien, er det ikke med hans gode vilje.

– Lige pt. ejer jeg for mange heste selv, men det er svært at finde nye hesteejere, siger Alex.

Henrik Lønborg var det store idol
Alex Haagensens dialekt afslører, at han ikke er født i Københavns-området – de midtjyske gener slår igennem og det var de lokale stjerner på Jydsk Væddeløbsbane, nærmere bestemt Lønborg-familien, der i sin tid var årsagen til, at “knægten” kastede sig over travsporten.

– Min farfar og far er kommet på travbanen i Århus i mange, mange år, og jeg blev selvfølgelig også slæbt med derud fra jeg var ganske lille, fortæller Alex.

– Min far var Futter-fan, så da Vagn Lønborg i 1986 startede Joachim Lønbo i Derbyet, skulle vi selvfølgelig til Derby – som vi var det hvert eneste år. Vi var også altid til trav når der var løb i Århus, og mens Futter var min fars idol, var Henrik Lønborg mit store idol. Jeg vidste tidligt at jeg skulle være noget med trav. Min store drøm som knægt var at komme over på Lunden og køre.

– Jeg var frivillig hos Vagn Lønborg i mange år, men efter jeg blev student kom jeg i første omgang over til Henning Fink, hvor jeg var ansat i syv-otte år. Der var mange der sagde, at jeg skulle prøve noget andet, men Henning var en god læremester og jeg havde en rigtig god tid hos ham. Det var meget lærerigt, jeg fik mange køreture og mange gode kontakter, men frem for alt lærte jeg at arbejde selvstændigt.

– Det lå måske ikke i kortene, at jeg skulle være træner, men da Henning blev syg og måtte fyre mig fordi han ikke længere kunne magte så mange heste, tilbød han i stedet at hjælpe mig i gang som træner. Jeg tror vi nåede at være kollegaer et års tid, men Henning var altid en mand man kunne komme til for gode råd. Altid sød og hjælpsom – og for mig en god arbejdsgiver. Det tror jeg også de andre Lunden-trænere vil give mig ret i. Desværre døde han altid for tidligt, netop som han havde fortjent at gå derhjemme og nyde sit otium.

Ungheste, Ja Tak!
Alex Haagensens stald tæller pt. 17 heste, men selvom den første 1-åring er ankommet, er der generel mangel på ungheste i Lunden-trænerens stald.
– Jeg kan ikke give nogen grund til at det er sådan. Jeg synes selv jeg er god til ungheste, og som alle andre travtrænere går jeg også og drømmer om at lave heste til de klassiske løb, men jeg har desværre ingen hesteejere, der har mulighed for at gå ud og investere 100-150.000 kroner i en unghest, siger Alex.

– Jeg har mange gode og stabile hesteejere, der betaler deres regning hver eneste måned, men det gør det lidt sværere for mig at være med i de store løb når jeg ikke har de muligheder. Jeg er ellers på plads på alle åringsauktionerne, men pengeposen er ikke store nok. Omvendt havde jeg for et par år siden en del ungheste, men manglede til gengæld flere startheste, så det svinger lidt.

Staldens pt. yngste beboer er den 1-årige hoppe Benita (Made Unbeatable), men der er lang vej endnu.

– Hun har endnu ikke været for vogn, men det nærmer sig. Benita skal være her i et par måneder og skal derefter hjem til ejeren på sommergræs, men det er da planen at hun kommer tilbage til stalden til efteråret, siger Alex.

– Jeg har hørt at der er flere åringer på vej, men jeg skal lige lige så dem stå i stalden først …

3-åringer prøveløbsklar
Alex Haagensens stald omfatter også to 3-åringer, der forventes at skulle i prøveløb om en måneds tid.

– Wonder (Diesel Don) er faktisk prøveløb, men ejeren skal ud og rejse en måned tid og den kommer ikke i prøveløb får hun kommer hjem. Viva Østervang (Was It A Dream) er også prøveløbsklar om en måneds tids og det er generelt et par ganske fornuftige 3-åringer, siger Alex, som holder til på en gård i Allerød, hvor Lunden-kollega Jens Simoni tidligere har stået med sine heste.

– Vi har 16 bokse på gården, en galopsandbane, sandgrubbe og en 4-500 meters rundbane. Det eneste jeg kunne ønske mig er en ligeud-bane, men man kan ikke altid få det hele. Vi har ½ times kørsel til Lunden og Jägersro er også i overkommelig afstand, men frem for alt trives hestene.

I næste årgang er der ligeledes to heste.

– Tamiral B (Love You) er et stort talent, der har tegnet godt hele tiden, men den er desværre løbet ind i nogle problemer – først med et bagben og siden i forbindelse med en kastration, så det har taget sin tid. Det er en kæmpe stor, men også brugbar hest, som jeg forventer er klar til prøveløb om ca. tre måneder.

– Cassin Rozz (Clerk Magistrate) er svenskfødt og købt til stalden af ejeren, som fandt den på nettet. En ret så hurtig hest, men den så skidt ud da den kom fra Sverige og vi skulle nok ikke ha’ startet den. Den har siden fået noget mavesår og vi har rettet lidt op på det hele, men nu er hun ved at være startklar igen og jeg regner med at Cassin Rozz kommer om ca. tre uger.

Sidst, men absolut ikke mindst skal vi selvfølgelig høre lidt om Derbydeltageren Ravello GT (Chipmate), der ikke har tjent mange penge de sidste par sæsoner, men sidst var der fremgang at spore.

– Ravello GT, som jeg har lejet af opdrætteren, var toer på Jägersro og jeg tror den vinder løb inden for kort tid. Jeg mener han endnu har en del ugjort på væddeløbsbanerne og håber at fremgangen fortsætter næste fredag på Fyn, hvor Ravello GT skal køres af min god ven, Søren Demant Andersen, slutter Alex Haagensen.